default-image

VAR: Πυρά κριτικής για τη χρήση του στη χώρα του Κλάτενμπεργκ

Απόψεις
VAR: Πυρά κριτικής για τη χρήση του στη χώρα του Κλάτενμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει τεράστια προσπάθεια για το συνδυασμό της νέας τεχνολογίας με την κοινή λογική, στην Αγγλία αυξάνουν την κριτική με την σημείωση ότι συχνά «προκαλεί πιο τρομερές αποφάσεις από ό, τι αποτρέπει»

Το VAR βρίσκεται τώρα στο μικροσκόπιο περισσότερο από ποτέ καθώς προκαλεί συχνά όλεθρο, όταν χρησιμοποιείται για την ερμηνεία κανόνων μαύρο - άσπρο, όταν υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι στο ποδόσφαιρο. Παρόλο που η προσθήκη της παρακολούθησης του γηπέδου ενίσχυσε τη λήψη αποφάσεων από τους διαιτητές, ο νέος κανόνας "χάντμπολ" ειδικότερα, έχει εκτεθεί άσχημα και χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση, γράφει σε κεντρικό της άρθρο η dailymail, αναλύοντας φάσεις από την Premier League.

Ακόμα και οι διαιτητές -τονίζει- είναι θυμωμένοι με αυτό, αλλά αισθάνονται ανίσχυροι να το αλλάξουν λόγω των οδηγιών από το αφεντικό τους Mike Riley. Οριακές κλήσεις οφσάιντ και τερματοφύλακες που τιμωρήθηκαν για την περιπέτεια οριακά εκτός της γραμμής για πέναλτι. όλα εκτίθενται στο πρόσωπο της κοινής λογικής. 

Σύμφωνα με το άρθρο η εφαρμογή της παρακολούθησης του γηπέδου βοήθησε σημαντικά τους διαιτητές να λάβουν καλές αποφάσεις και όχι να υπαγορεύονται σε απομακρυσμένη απόσταση. Στο σύνολό της, η χρήση του VAR ήταν αποτελεσματική για την εκκαθάριση προφανών σφαλμάτων αυτή τη σεζόν, αλλά υπάρχει μια τεράστια προειδοποίηση σε όλο αυτό. 

Οι αξιωματούχοι απλώς εφαρμόζουν τους κανόνες όπως τους υπαγορεύουν. Στην περίπτωση του χεριού, υπάρχει ομοφωνία (συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των υπαλλήλων) ότι η νέα ερμηνεία δεν έχει καμία απολύτως νόημα.

Επιπλέον, οι περιθωριακές οφσάιντ φάσεις που είναι δύσκολο να εντοπιστούν ακόμη και με γυμνό μάτι, λειτουργεί ως αντι-ποδόσφαιρο όταν ο τερματοφύλακας τιμωρείται επειδή σέρνεται μια ίντσα ή δύο από τη γραμμή του..

Το VAR βάζει έναν καθρέφτη σε αυτούς τους κανόνες και προκαλεί πιο τρομερές αποφάσεις από ό, τι αποτρέπει. Είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία με την ελπίδα ότι θα υπάρξει τεράστια ώθηση για το συνδυασμό της νέας τεχνολογίας με την κοινή λογική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News