Φερέιρα: Με λογική και όχι με συναίσθημα κόντρα στην Κράσνονταρ

Ποδόσφαιρο
Φερέιρα: Με λογική και όχι με συναίσθημα κόντρα στην Κράσνονταρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το αυριανό ματς στην Τούμπα…

Ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας για τον αυριανό (30/9, 22:00) αγώνα με την Κρασνοντάρ, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μείνει πιστός στο πλάνο που του έχει δώσει δύο μέχρι τώρα προκρίσεις και αποθέωσε τον Όλαφ Ρέμπε για την δουλειά του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα: "Κατά πρώτο λόγο, σίγουρα δεν ελέγχουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι με τον ίδιο προπονητή περίπου τρία χρόνια. Έχει έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού. Η δική μας ομάδα με το πλάνο που είχε, κατάφερε να ελέγξει καλά τον αντίπαλο. Βάλαμε πάνω από όλα τη λογική κι όχι το συναίσθημα. Όπως είπατε, το πρώτο ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στην αποτελεσματικότητα δηλαδή, αυτή ήταν η λεπτομέρεια. Για το αυριανό παιχνίδι, πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο τη λογική κι όχι το συναίσθημα.

Ξέρουμε ότι αν βάλουμε ένα γκολ, μας βάζει σε ρόλο οδηγού. Ωστόσο, το παιχνίδι θα κριθεί περισσότερο στο πνευματικό κομμάτι. Θα πρέπει να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας και ο κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά και στο έργο που έχει μέσα στο γήπεδο. Η συγκέντρωσή μας θα πρέπει να είναι εκεί. Για αυτό και στην αρχή ανέφερα τη λέξη λογική κι όχι το συναίσθημα. Θα πρέπει να είμαστε απολύτως λογικοί για να παίρνουμε πάντα την κατάλληλη απόφαση. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε τι είναι αυτό το μονοπάτι που μας έφερε εδώ. Όλη η δουλειά που κάναμε από τότε, μας έφερε εδώ. Αυτή τη δουλειά θα πρέπει να συνεχίσουμε".

Για το αν έχει πλεονέκτημα η Κράσνονταρ: "Αύριο θα παίξουμε με μία ομάδα που έχει μεγάλη ατομική ποιότητα. Πάρα πολλές φορές οι αντίπαλοί μας πάνε στο 1 εναντίον 1. Ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης θα είναι ομαδικός. Θεωρώ πως η μεγάλη μας δύναμη, έχει να κάνει με το σύνολο κι όχι επειδή έχουμε μονάδες που από μόνοι τους μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Έχουμε βεβαίως και τέτοιους παίκτες. Εδώ μας έχει φέρει η δουλειά, η πειθαρχία και το ατομικό ταλέντο των παικτών που έχουμε στη διάθεσή μας".

Για τον Τσόλακ και τον Ουαγκέ: "Έχω πει πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι Play Station, να βάλουμε έναν παίκτη απευθείας στα βαθιά για να κριθεί. Δεν είμαι εγώ αυτός που το λέει, αλλά οι κορυφαίοι. Είναι στη λίστα και είναι στη διάθεσή μου, εφόσον κρίνω ότι πρέπει να παίξουν. Είναι λίγο δύσκολο πάρουμε το ματς με το Βόλο σαν τεστ. Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια σε όλους τους τομείς".

Για τον τίτλο του φαβορί: "Όταν μιλάμε για δύο ομάδες, το να αποδώσεις στον έναν τον τίτλο του φαβορί, είναι πάντα σχετικό. Αν κοιτάξουμε από την άποψη επενδύσεων και του γεγονότος ότι ο αντίπαλος μας μπορεί να κάνει μεταγραφές 12 εκατ. ή της δουλειάς που κάνουν με τον ίδιο προπονητή για τρία χρόνια, ναι δεν είμαστε φαβορί. Αλλά αν κοιτάξεις τη δίψα και τη θέληση που έχουμε εμείς για την πρόκριση, τότε εμείς είμαστε το φαβορί. Για εμάς, ο δικός μας ο στόχος, γιατί πλέον δεν είναι όνειρο είναι στόχος, παραμένει ίδιος. Είχα πει μετά από το ματς με την Μπεσίκτας, ότι πλέον δεν είναι όνειρο να μπούμε στους ομίλους, αλλά είναι ξεκάθαρος στόχος. Εγώ έκανα αυτή τη μετάβαση. Αυτό που μου ζητήθηκε είναι να μπορέσει η ομάδα να είναι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αύριο θα μπορούμε να μιλάμε είτε για κάτι θετικό, είτε για κάτι ιστορικό".

Για τη δήλωση του Ρέμπε: "Κατά πρώτο λόγο θα ήθελα να πω ότι όποιος αποφάσισε να φέρει τον Όλαφ Ρέμπε στην ομάδα, πέτυχε διάνα. Είναι μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του. Είναι νέος όπως εγώ, έχει ιδέες όπως εγώ, έχουμε φτιάξει μαζί ένα πλάνο για το σύλλογο, έχουμε επιλύσει ζητήματα που είχαμε κι έπρεπε να επιλυθούν και θα συμφωνήσω μαζί του, ό,τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής με 2 μήνες δουλειά, είναι κάτι πάρα πολύ καλό. Ο ίδιος δημιουργεί μία ομάδα και για το μέλλον. Θα χρειαστεί χρόνος, υπομονή αλλά είμαι σίγουρος ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός, για να μπορέσει ο σύλλογος να βγάζει έσοδα, να παράγει παίκτες με υψηλή μεταπωλητική αξία και να βάζει παίκτες που έρχονται από τις ακαδημίες. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουμε τα έσοδα της ομάδας και θα απαλλαχθούμε από το FFP που δυσκόλεψε την ομάδα αρκετά και να φέρουμε ακόμη καλύτερους παίκτες. Πραγματικά, το να έχω έναν τέτοιο τεχνικό διευθυντή, είναι φανταστικό".

Για την επόμενη ημέρα: "Για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί πολύ, γιατί μας ενδιαφέρει να φύγει αυτός ο βραχνάς του FFP και πλέον είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Η ομάδα είχε ξεκάθαρο στόχο να παίξει στην Ευρώπη φέτος, κάτι που έχουμε πετύχει και δεύτερος στόχος πλέον, είναι να είμαστε στο Champions League. Κι αυτό γιατί; Θέλησα να θέσω αυτόν τον στόχο γιατί ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου, θα αυξήσει την αξία των παικτών, θα έχει μία ομάδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό για όλους... Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά, ότι θα έχουμε δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις δύο καρπούζια σε μία μασχάλη και σε αυτό σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη εμπειρία. Τη βιώνουμε λοιπόν και τη θέλουμε αυτή την πρόκριση".

Για τις ενδεχόμενες απουσίες της Κράσνονταρ και τις δηλώσεις του Μουσάεφ περί rotation: "Δε μου αρέσει πολύ να σχολιάζω πράγματα που είπαν άλλοι προπονητές, ακόμη κι αν αφορούν εμένα. Μία ομάδα που έχει τόσο μεγάλο μπάτζετ, σίγουρα έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή. Για μένα, το πιο σημαντικό στο αυριανό παιχνίδι θα είναι η ικανότητα που θα έχουμε να ξεπεράσουμε τα όρια μας κι η προσήλωση και η συγκέντρωση που θα έχει ο κάθε παίκτης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος έχει κάνει μία μεγάλη επένδυση και σε αυτό το κομμάτι είναι το φαβορί, αλλά αυτό συνέβαινε και στους άλλους αγώνες. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και θέλουμε να το ακολουθήσουμε. Αυτό δεν αλλάζει από τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει ο αντίπαλός μας ή από τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Το πλάνο είναι συγκεκριμένο κι αυτό θα είναι που θα μας φέρει την πρόκριση. Έχουμε το λιγότερο 90 λεπτά, για να αρπάξουμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν και να πάρουμε την πρόκριση".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News