default-image

UEFA Super Cup: Βασίλισσα της Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου!

Ποδόσφαιρο
UEFA Super Cup: Βασίλισσα της Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1 στην παράταση της Σεβίλλης στον τελικό που έγινε παρουσία θεατών στη Βουδαπέστη

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε τα σκήπτρα από την Λίβερπουλ και είναι η νέα υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης! Στον τελικό του UEFA Super Cup που έγινε απόψε στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, παρουσία 16.000 που τήρησαν τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους, οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1 στην παράταση της Σεβίλλης.

Η αναμέτρηση είχε τεράστιο ενδιαφέρον από τα πρώτα λεπτά, με την Σεβίλλη να κερδίζει πέναλτι στο 11’ σε ανατροπή του Ράκιτιτς από τον Αλάμπα και τον Οκάμπος να ανοίγει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση. Στο 34’ η Μπάγερν ισοφάρισε 1-1 μετά από τρομερό συνδυασμό και σκόρερ τον Γκορέτσκα. Στην επανάληψη οι Γερμανοί πίεσαν την εστία του Μπόνο αλλά και η Σεβίλλη από την πλευρά της ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις και δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις.

Τελικά το 90λεπτο ολοκληρώθηκε 1-1, με την Σεβίλλη να απειλεί πρώτη στην παράταση αλλά την Μπάγερν να φτάνει τελικά στο γκολ. Στο 107’ μετά από φάση διαρκείας ο Χάβι Μαρτίνεθ με κεφαλιά έκανε το 2-1 και αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή, έχοντας λίγο νωρίτερα μπει στο ματς στη θέση του Ερναντέζ. Έτσι η Μπάγερν πήρε το 2οUEFA Super Cup της ιστορίας της μετά από εκείνο του 2013.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ερναντέζ (99’ Χάβι Μαρτίνεθ), Ζίλε, Αλάμπα (112’ Μπόατενγκ), Γκορέτσκα (99’ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ (71’ Τολισό), Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Χορδάν (94’ Βάσκες), Φερνάντο, Ράκιτιτς (56’ Όλιβερ Τόρες), Σούσο (72’ Γκούντελι), Ντε Γιόνγκ (56’ Ελ Νεσίρι), Οκάμπος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News