FIFA: Σχεδιάζει μείωση του αριθμού των παιχνιδιών

Ποδόσφαιρο
FIFA: Σχεδιάζει μείωση του αριθμού των παιχνιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρει η «Repubblica», «ο Ινφαντίνο προωθεί το σύστημα των πλέι οφ, δηλαδή πρωταθλήματα με μόνο ένα γύρο, ακολουθούμενο από μια φάση νοκ άουτ....» και άλλα

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού που έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις και στον κόσμο της «στρογγυλής θεάς», η FIFA σχεδιάζει μία «επανάσταση» στο ποδόσφαιρο μέσα από μια σειρά δραστικών αποφάσεων, που θα δελεάζει πιο ισχυρά την παγκόσμια αγορά.

Το αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα «Repubblica», σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία έχει επιταχύνει ένα ζήτημα, το οποίο η FIFA επεξεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό και αφορά στην προοδευτική μείωση του ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο, εξαιτίας των πάρα πολλών παιχνιδιών και των λιγότερο ελκυστικών τύπων διοργανώσεων.

Έτσι, η παγκόσμια ομοσπονδία αναζητά ιδέες και σχέδια, προκειμένου να νικήσει την πλήξη και να αλλάξει το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος βρέθηκε στη Ρώμη τις τελευταίες ημέρες, παραδέχθηκε: «Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των παιχνιδιών».

Η ιδέα του είναι να αρχίσει η συζήτηση του θέματος με τις ομοσπονδίες πριν από το Μουντιάλ στο Κατάρ που έχει προγραμματιστεί για τον χειμώνα του 2022.

Όπως αναφέρει η «Repubblica», «ο Ινφαντίνο προωθεί το σύστημα των πλέι οφ, δηλαδή πρωταθλήματα με μόνο ένα γύρο, ακολουθούμενο από μια φάση νοκ άουτ. Αποφάσεις που θα είχαν επίσης συνέπειες στην αγορά της τηλεόρασης που επί του παρόντος είναι κορεσμένη με πολλά παιχνίδια».

Η FIFA σχεδιάζει επίσης να χωρίσει το ημερολόγιο σε περιόδους που προορίζονται για κάθε διοργάνωση-γεγονός: 1 μήνας για τις διακοπές των παικτών, 1,5 μήνας για Mουντιάλ/Euro, 5 μήνες για τα πρωταθλήματα και ο υπόλοιπος χρόνος για πλέι οφ και Κύπελλα Ευρώπης. Απομένει 1,5 μήνας που θα αξιοποιηθεί για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News