Φιλοσοφώντας με τον Μπεκενμπάουερ για τη ζωή μετά τον θάνατο…

Απόψεις
Φιλοσοφώντας με τον Μπεκενμπάουερ για τη ζωή μετά τον θάνατο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 75άρης «Κάιζερ» πιστεύει ότι το σύμπαν είναι τόσο απέραντο που κάπου μπορεί να μας χωράει όταν η ζωή στη γη τελειώνει… - Οι Ατάκες του «μύθου» του γερμανικού ποδοσφαίρου και το σχόλιο του Νέτσερ

Η φιλοσοφία του "Κάιζερ" του γερμανικού ποδοσφαίρου Φραντς Μπεκενμπάουερ, που έκλεισε αισίως τα 75 του χρόνια, ξεπερνάει... το σύμπαν για να χωρέσει κάπου. Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το 1992 στην Κρήτη TV, εκφράζει πάντα την τάση να φιλοσοφεί, αλλά και την ανάγκη, όπως καταμαρτυρεί για περισυλλογή. Τα γερμανικά μέσα έσπευσαν για αφιερώματα με αφορμή τη γενέθλια επέτειό του, αναδεικνύοντας φιλοσοφικά μαργαριτάρια από το στόμα του.

«Πρέπει να πω ότι είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τόσο σκεπτικός, όλα τα προηγούμενα γενέθλια είχαν περάσει πιο εύκολα», λέει, για να προσθέσει όμως ότι αισθάνεται «πολύ ευχαριστημένος» κάνοντας τον απολογισμό του. Μόνο που «έρχεται κάποια στιγμή που αναγκαστικά θα σκεφτείς ότι η ζωή τελειώνει. Θα εξαφανιστείς; Θα βρεθείς κάπου αλλού; Το σύμπαν είναι απέραντο, θεωρητικά υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να πας αλλού», έγραψε πρόσφατα o Μπεκενμπάουερ στο περιοδικό "51", που διανέμεται στα μέλη της Μπάγερν Μονάχου.

Από μία άποψη, αυτή η άλλη ζωή, μπορεί να ισχύει για επίγειους θεούς, όπως ταιριάζει με περυσινό εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού της «L' Equipe» με  αδημοσίευτη φωτογραφία του Πελέ και του Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο Βραζιλιάνος Πελέ και ο Γερμανός Μπεκενμπάουερ υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα Κόσμος το 1976.

Το καλύτερο σχόλιο το είδαμε από τον  συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα εκείνης της εποχής, Γκύντερ Νέτσερ, ο οποίος επίσης διέπρεψε ως τηλεοπτικός σχολιαστής: «Είναι ευτύχημα που εμφανίστηκε στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος από αυτόν, ούτε και θα εμφανιστεί καλύτερος».

Καλύτερος και στις ατάκες που μένουν καθώς του έχουν «χρεώσει» ότι έχει δώσει στο γερμανικό λεξιλόγιο σχεδόν τόσες προτάσεις όπως ο Γκαίτε:

«Βγείτε έξω και παίξτε ποδόσφαιρο!»

«Θα δούμε…»

«Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει καλούς φίλους»

«Είναι Χριστούγεννα απόψε;»

«Ο καλός Κύριος είναι χαρούμενος για κάθε παιδί.»

«Λυπάμαι για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν θα νικήσουμε τα επόμενα χρόνια»

«Δεν έχω δει ούτε έναν σκλάβο στο Κατάρ»

«Ξέρετε τι υπέγραψα τότε;»

-Ο Φραντς θα μπορούσε να αφηγείται αδιάκοπα, αλλά πλέον δεν μπορεί αντιμετωπίζει προβλήματα κρίσης και μνήμης, δεν βλέπει καλά από το ένα μάτι και, στα 75 του χρόνια, μένει μακριά από οποιοδήποτε στρες, αφού θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του, μετά τις δύο εγχειρήσεις καρδιάς στις οποίες έχει υποβληθεί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News