Λίβερπουλ: Υπέγραψε ο Τσιμίκας και φόρεσε τη φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας

Ποδόσφαιρο
Λίβερπουλ: Υπέγραψε ο Τσιμίκας και φόρεσε τη φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Για μένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο", είπε στις πρώτες του δηλώσεις...

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ!

Οι «reds» επισημοποίησαν την απόκτηση του Έλληνα μπακ με ένα βίντεο στα social media στο οποίο φοράει για πρώτη φορά τη φανέλα της νέας του ομάδας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα εξέδωσε και την ανακοίνωση. O Tσιμίκας έβαλε την υπογραφή του σε 5ετες συμβόλαιο και φωτογραφήθηκε με το... χαμόγελο στα χείλη! Λογικό άλλωστε, στην πρωταθλήτρια Αγγλίας θα συνεχίσει την καριέρα του!

«Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα. Το έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα πως είναι ένα όνειρό μου από τότε που ήμουν μικρός να έρθω να παίξω εδώ. Με σκληρή δουλειά και αφοσιώση και με το τι μου ζητάει ο προπονητής, δουλεύοντας κάθε ημέρα σκληρά στις προπονήσεις, μπορώ να είμαι στο κορυφαίο επίπεδο. Θέλω να πετύχω τους στόχους μας. Να κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα και το Champions League», δήλωσε ο Έλληνας μπακ κατά την υπογραφή του συμβολαίου του.

O Tσιμίκας θα αγωνίζεται με το νούμερο 21 στην πλάτη, όπως ακριβώς και στον Ολυμπιακό. Oι Πειραιώτες σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ θα καρπωθούν το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ και διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης ύψους 20%. Παράλληλα, υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων που μπορούν να απογειώσουν το deal και να φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ συνολικά!

                                                Τα πρώτα του βήματα

Ο Τσιμίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου του 1996 (έχει κλείσει τα 24). Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον τόπο καταγωγής του, τον Λευκώνα Σερρών, ενώ αργότερα πήγε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 14 ετών.Κατόπιν, πήγε στις Σέρρες και στον Πανσερραϊκό, όπου γρήγορα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.Στις ακαδημίες του Πανσερραίκού, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα της Football League, στις αντίστοιχες ηλικίες. Σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στην πρώτη ομάδα των Σερρών κανονικά, πραγματοποιώντας 20 συμμετοχές, βάζοντας και 5 γκολ, στη Γ' Εθνική κατηγορία, τη σεζόν 2013-14.Τον Ιανουάριο του 2014, εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού,όπου εκεί έχει προπονητή τον Γρηγόρη Γεωργάτο (του έμαθε τα μυστικά της θέσης). Εκεί έλαβε πολλές εμπειρίες αγωνιζόμενος στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, από τον Μίτσελ, σε έναν αγώνα Κυπέλλου, εναντίον της Παναχαϊκής.

Στις 28 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα Κυπέλλου, με αντίπαλο τον Πλατανιά, με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα.Στις 19 Δεκεμβρίου του 2015, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, σε έναν αγώνα κόντρα στην Καλλονή. Η πορεία του από τότε είχε και δανεισμούς στην Έσμπιεργκ (Δανίας) και Βίλεμ (Ολλανδίας). Μετά την καλή επιστροφή στον Ολυμπιακό κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος (ανδρών) όπου με προπονητή τον Σκίμπε κλήθηκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι με την Ουγγαρία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News