UEFA: Και με 13 παίκτες, μια ομάδα μπορεί να παίξει στο Champions League

Ποδόσφαιρο
UEFA: Και με 13 παίκτες, μια ομάδα μπορεί να παίξει στο Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτόκολλο υγείας από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία...

Λίγες ώρες προτού η αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης ταξιδέψει στην Λισσαβώνα για το Final-8 του Champions League και αφού είχαν εντοπιστεί στην ομάδα δυο κρούσματα κορωνοϊού η UEFA ανακοίνωσετο πρωτόκολλο υγείας που θα διέπει την… διοργάνωση – εξπρές.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, μια ομάδα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά, εφόσον έχει διαθέσιμους τουλάχιστον 13 ποδοσφαιριστές της πρώτης λίστας (List A).

Αυτό σημαίνει ότι η Ατλέτικο, εφόσον η πορτογαλική κυβέρνηση δεν ζητήσει να μπει η αποστολή σε καραντίνα (πράγμα απίθανο), θα παίξει κανονικά στον προημιτελικό κόντρα στην Λειψία (Πέμπτη 13/08, 22:00).

Κατά τα άλλα, το πρωτόκολλο επισημαίνει ότι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ότιένας επικεφαλής γιατρός θα συνοδεύει συνεχώς την κάθε αποστολή.

Διαιτητές, παίκτες, προπονητές και υπάλληλοι των συλλόγων θα πρέπει να έχουν κάνει μια πρώτη εξέταση για κορονοϊού δύο ημέρες πριν από το ταξίδι (σε αυτή εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα στην Ατλέτικο) και τα αποτελέσματα να σταλούν στην UEFA.

Η εξέταση θα επαναληφθεί στην Λισσαβώνα, όπου κανείς που θα έχει βρεθεί θετικός στην πρώτη εξέταση, ΔΕΝ θα μπορέσει να ταξιδέψει. Αυτό απαγορεύεται ρητά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News