default-image

Μέσι: Ο βασιλιάς της ντρίμπλας

Απόψεις
Μέσι: Ο βασιλιάς της ντρίμπλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξεπέραστος! Κανείς παίκτης στην Ευρώπη δεν έχει κάνει τόσες επιτυχημένες ντρίμπλες, όσο ο Μέσι τα τελευταία 12 χρόνια! Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Μέσι κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ντρίμπλερ της LaLiga έξι φορές!

 Αν και δεν σήκωσε στα χέρια του στο τρόπαιο της LaLiga, ο Λιονέλ Μέσι - σύμφωνα με τη Marca - έσπασε αρκετά ρεκόρ στη σεζόν 2019/20.

Όχι μόνο σημείωσε 25 γκολ, που του έδωσαν το έβδομο τρόπαιο του κορυφαίου σκόρερ της LaLiga - γνωστό ως «Pichichi"»,  ή  το ρεκόρ πρωταθλήματος με  21 ασίστ, αλλά έγινε και πάλι ο βασιλιάς της ντρίμπλας στην Ισπανία.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα έκανε 182 επιτυχείς ντρίμπλες στη LaLiga, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από του Ναμπίλ Φεκίρ ο οποίος ήρθε δεύτερος στην κατάταξη με 98. Πιο πίσω, ο Ανγκισά (86 επιτυχημένες ντρίμπλες ) και ο Ορελάνα (69) ολοκλήρωσαν τους τέσσερις πρώτους στα charts.

Ο Μέσι ξαναπήρε το στέμμα της ντρίμπλας στη LaLiga , αφού έχασε από τον Σοφιάν Μπουφάλ της Θέλτα την περασμένη σεζόν, τερματίζοντας 10 ντρίμπλες πίσω από το Μαροκινό, που έκανε 144.

Το γράφημα της Marca

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Μέσι κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου ντρίμπλερ της LaLiga έξι φορές. Το σύνολο των 182 επιτυχημένων ντρίμπλων της φετινής σεζόν είναι το τρίτο καλύτερο από τη σεζόν 2008/09 και μόλις τέσσερις πίσω από τις καλύτερες των 186 το 2010/11. Κανένας παίκτης στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρώσει τόσες επιτυχημένες ντρίμπλες όσο ο Μέσι τα τελευταία 12 χρόνια.

Εάν υπάρχει μια ομάδα που έχει υποφέρει περισσότερο από τον Μέσι είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μέσι ολοκλήρωσε 16 επιτυχημένες ντρίμπλες εναντίον της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε αυτή τη σεζόν. Η Βαλένθια (113 επιτυχημένες ντρίμπλες Μέσι), η Εσπανιόλ (111) και η Ρεάλ Μαδρίτης (100) είναι οι άλλες αγαπημένες ομάδες του Μέσι για ντρίμπλες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News