UEFA: «Κλειδάριθμος για αποφυγή ελληνοτουρκικών αγώνων»

Ποδόσφαιρο
UEFA: «Κλειδάριθμος για αποφυγή ελληνοτουρκικών αγώνων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται ότι επηρεάζει και το ποδόσφαιρο

Ίσως αλλάξουν τα δεδομένα για φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με αυτές, στην UEFA κάνουν σκέψεις για να υπάρξει κλειδάριθμος ώστε ελληνικές και τουρκικές ομάδες να μην μπορούν να παίξουν αντίπαλες στις διοργανώσεις της, λόγω της κρίσης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών και του ζητήματος που έχει προκύψει με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι Τούρκοι επικαλούνται όσα μεταδόθηκαν στο αγγλικό ραδιοφωνικό «Talksport» με θέμα το μονοπάτι των μη πρωταθλητών για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εκεί αναφέρθηκε πως είτε η Τραμπζονσπόρ, είτε η Μπεσίκτας, που θα συμμετάσχει τελικά στα προκριματικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που θα είχε μια τέτοια αναμέτρηση από την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές φήμες και η UEFA ορίσει ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τουρκική ομάδα, τότε οι υποψήφιοι αντίπαλοι των ασπρόμαυρων περιορίζονται στις Βικτόρια Πλζεν και Ραπίντ Βιέννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News