default-image

Δικαίωση από το CAS για Μάντσεστερ Σίτι

Ποδόσφαιρο
Δικαίωση από το CAS για Μάντσεστερ Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «πολίτες» θα αγωνιστούν κανονικά στο Champions League την επόμενη σεζόν

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της τιμωρίας της Μάντσεστερ Σίτι. Το CAS δικαίωσε τους "πολίτες" και αναίρεσε την τιμωρία δύο ετών που είχε επιβάλλει η UEFA για παραβίαση του FFP, το οποίο σημαίνει πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα, το πρόστιμο μειώθηκε από τα 30.000.000 στα 10.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της έρευνας, δεν συνιστά μία τόσο σημαντική παράβαση που να την οδηγεί στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, παρέμεινε και το πρόστιμο, έστω και μειωμένο.

Ύστερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Αγγλία θα βγάλει στο Champions League τις πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας, με τις Τσέλσι, Λέστερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουλβς και Σέφιλντ να διεκδικούν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια, αφού τα δύο πρώτα έχουν πάει (και μαθηματικά) στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και τη Σίτι.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο η UEFA είχε τιμωρήσει με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των κανόνων του FFP.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News