default-image

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέρδισε στο Μπιλμπάο και είναι πιο κοντά στον τίτλο

Ποδόσφαιρο
Ρεάλ Μαδρίτης: Κέρδισε στο Μπιλμπάο και είναι πιο κοντά στον τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αμφισβητούμενο πέναλτι, και σε αυτή την αγωνιστική...

Με αμφισβητούμενο πέναλτι του Σέρχιο Ράμος στο 73' (σε πάτημα του Ραούλ Γκαρθία στον Μαρσέλο), η Ρεάλ Μαδρίτης απέδρασε με τους 3 βαθμούς από το «σπίτι» της Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-1) και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο!

Η «βασίλισσα» πανηγύρισε την 7η συνεχόμενη νίκη της μετά τη διακοπή και ξέφυγε στο +7 από την Μπαρτσελόνα, η οποία φιλοξενείται από τη Βιγιαρεάλ το βράδυ.

Από την άλλη, οι Βάσκοι υπέστησαν την πρώτη ήττα τους έπειτα από 2 διαδοχικά τρίποντα κι έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία της Ρεάλ στο 4’: ο Ασένσιο εκτέλεσε φάουλ, ωστόσο ο Σιμόν έδιωξε στη γωνία του, με τον Καρβαχάλ να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει λανθασμένο γύρισμα στον Μπενζεμά.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 16’, με τον Ραούλ Γκαρθία να απειλεί με κεφαλιά τον Κουρτουά, ο οποίος ήταν σε καίρια θέση κι έδιωξε.

Στο 22’, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1, με τον Ροντρίγκο να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά από το μισό μέτρο. Λίγα δευτερόλεπτα, ο Ινιάκι είχε μια πολύ καλή στιγμή, αλλά αστόχησε.

Μετά το πρώτο 25λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν στροφές. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 45’, με τον Μπενζεμά να αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε παρόμοια μορφή με το φινάλε του πρώτου, καθώς οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν.

Η Ρεάλ είχε ελαφρά εδαφική υπεροχή, ωστόσο της έλειπε το καθαρό μυαλό και η φαντασία στην τελική ενέργεια.

Στο 70’, η «βασίλισσα» κέρδισε πέναλτι με τη χρήση του VAR, καθώς ο Ντάνι Γκαρθία πατάει τον Μαρσέλο σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή της Αθλέτικ.

Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-1 και στέλνει την ομάδα του στον τίτλο!

Παράλληλα, ο Κουρτουά έγινε ο πρώτος γκολκίπερ των Μαδριλένων από το 1994-95, που διατηρεί απαραβίαστη την εστία του σε 17 (τουλάχιστον) αγώνες πρωταθλήματος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News