default-image

Που πας...ρε Μπάρτσα με τον Σετιέν; Είναι αργά πια για δάκρυα...

Απόψεις
Που πας...ρε Μπάρτσα με τον Σετιέν; Είναι αργά πια για δάκρυα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που πας-ρε Μπάρτσα-με τον Σετιέν; Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό μετά απ΄/ο κάθε απώλεια της Μπαρτσελόνα που στοιχίζει με απώλεια του πρωταθλήματος είναι αυτό! Είναι σαφές πλέον αλλά μάλλον φαινόταν από την αρχή πως ο συγκεκριμένος τεχνικός δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος αυτής της ομάδας. Και μπορεί πολλοί να σκέφτονται πως με τέτοιους παίκτες τι χρειάζεται ο προπονητής αλλά δεν είναι έτσι! Ο προπονητής είναι και διαχειριστής και όταν δεν έχει ισχυρή προσωπικότητα-το ακριβώς αντίθετο από τον Ζιντάν στη Ρεάλ-μοιραία θα λυγίσει και θα παρασύρει και τους παίκτες. Και πως να κοουτσάρει τον Μέσι ο Σετιέν και πως να υπακούσει ο Λίο στις εντολές του. Τώρα όμως μάλλον είναι αργά για δάκρυα, κύριοι της Μπάρτσα! Βέβαια με την Ατλέτικο υπάρχει και θέμα αρνητικής παράδοσης για τη Μπάρτσα! Θα ακούει Σιμεόνε και θα τρέχει η παρέα του Λιονέλ Μέσι! Μπορεί να μην έχει καταφέρει να την κερδίσει ακόμα στο πρωτάθλημα, όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει μετατραπεί σε κακό εφιάλτη για την Μπαρτσελόνα.

Το προθεσινό (30/6) 2-2 στο «Καμπ Νου» θα αφήσει, πιθανότατα, τους «μπλαουγκράνα» τέσσερις βαθμούς πίσω από την Ρεάλ (αν κερδίσει αύριο την Χετάφε) και ίσως τους στερήσει και το φετινό πρωτάθλημα.

Ο «Τσόλο» για την LaLiga, δεν έχει νίκη με την Ατλέτικο κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μετρώντας, σε συνολικά 20 ματς, 14 ήττες και έξι ισοπαλίες. Ο Αργεντινός τεχνικός, όμως, έχει να θυμάται την «γλυκιά» ισοπαλία τη σεζόν 2013/14 στο «Καμπ Νου», που χάρισε στους «ροχιμπλάνκος» ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αφού κατάφερε να μπει ανάμεσα σε δύο κολοσσούς, όπως είναι η Μπάρτσα και η Ρεάλ.

Στις υπόλοιπες διοργανώσεις, όμως, ο Σιμεόνε έχει χαμογελάσει αρκετές φορές κόντρα στην ομάδα της Βαρκελώνης. Χωρίς να χρειαστεί να πάμε μακριά, η νίκη της Ατλέτικο στο ισπανικό Σούπερ Καπ του Γενάρη στην Σαουδική Αραβία, στοίχισε την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Επιπλέον, η Ατλέτικο με τον Σιμεόνε στο τιμόνι, απέκλεισε σε δύο περιπτώσεις την Μπαρτσελόνα από τη συνέχεια του Champions League στα προημιτελικά, το 2014, αλλά και το 2016, χρονιές όπου οι «κολτσονέρος έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης σε Λισαβόνα και Μιλάνο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε φαίνεται πώς έχει βρει τον τρόπο να πληγώνει την ομάδα του Λιονέλ Μέσι, ακόμα και χωρίς να χρειαστεί να την κερδίσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News