default-image

O Γκατούζο, η μετάλλαξη της Νάπολι και η προσωπική του τραγωδία

Ποδόσφαιρο
O Γκατούζο, η μετάλλαξη της Νάπολι και η προσωπική του τραγωδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως κατάφερε να οδηγήσει τους παρτενοπέι στο Κύπελλο Ιταλίας και η υπόσχεση για την αδικοχαμένη αδερφή του

H φετινή σεζόν για την Κυπελλούχο Ιταλίας Νάπολι είχε πάρα πολλά προβλήματα για την ομάδα. Και δεν ήταν όλα αγωνιστικά…

Τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρξε εμφύλιος με την διοίκηση να διατάζει τον εγκλεισμό των παικτών στο προπονητικό κέντρο, τον Αντσελότι να διαφωνεί, τους ποδοσφαιριστές να απέχουν από τις προπονήσεις, τη διοίκηση να απειλεί με δικαστήρια με λύσεις συμβολαίων, τον Αντσελότι να απομακρύνεται από τον πάγκο, τους παίκτες να μην επιστρέφουν στις προπονήσεις και το μπάχαλο να καλείται να... μαζέψει ο Γκατούζο. Σε αυτόν πιστώνεται σημαντικό μερίδιο αυτής της επιτυχίας. Κυρίως διότι έκανε ξανά τη Νάπολι ομάδα.

Και ήταν πολύ δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες για τον Ιταλό προπονητή. Ο θάνατος της 37χρονης αδερφής του, η οποία νοσηλευόταν με σοβαρή ασθένεια, τον τσάκισε. Οι παίκτες του ορκίστηκαν πρώτα ότι θα περάσουν την Ίντερ στον ημιτελικό και μετά ότι θα πάρουν και το τρόπαιο. Για τον προπονητή τους που θρηνούσε.

«Το ποδόσφαιρο μου έδωσε περισσότερα από όσα άξιζα» είπε συγκινημένος ο Γκατούζο μετά τον τελικό. Μετά το τέλος του αγώνα κοίταξε προς τον ουρανό, εκεί που είναι η Φραντσέσκα. Και στη συνέχεια φώναξε κοντά του τους ποδοσφαιριστές του, όπως ο Αλ Πατσίνο στο «Κάθε Κυριακή», για να τους ευχαριστήσει για την προσπάθειά τους, για να τους πει πόσο άξιζαν αυτό το τρόπαιο και να τους «ντοπάρει» για τη συνέχεια της σεζόν. «Τώρα πάμε και για το Τσάμπιονς Λιγκ» τους είπε και το πίστευε….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News