default-image

Ζωγράφισαν τοίχους σε όλο τον κόσμο για τη La Liga και τον Μέσι!

Απόψεις
Ζωγράφισαν τοίχους σε όλο τον κόσμο για τη La Liga και τον Μέσι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του ισπανικού ποδοσφαίρου κορυφαίας κατηγορίας σήμερα Πέμπτη, η La Liga γιορτάζει έχοντας αναθέσει σειρά από δημόσια έργα τέχνης σε όλο τον κόσμο!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «United Streets of LaLiga», 12 διεθνείς καλλιτέχνες του δρόμου έχουν δημιουργήσει τοιχογραφίες κατά παραγγελία σε δημόσιες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Στο Λονδίνο ο καλλιτέχνης Γκνάσερ δημιούργησε μια μεγάλη τοιχογραφία που φέρει τον Μέσι, τον Εντεν Χάζαρντ και πολλούς  άλλους αστέρες της La Liga με φόντο το γήπεδο. Η τοιχογραφία βρίσκεται στην περιοχή Στόκγουελ του νοτιοδυτικού Λονδίνου, με τον Γκνάσερ (αλλιώς γνωστό ως Dave Nash) να σχεδιάζει πρώτα τη γιγαντιαία εικόνα ελεύθερα πριν προσθέσει χρώμα.

Ο καλλιτέχνης δηλώνει «τεράστιος οπαδός ποδοσφαίρου» που ανυπομονεί το επαγγελματικό παιχνίδι να κάνει μια πλήρη επιστροφή στη δράση. «Ήταν προνόμιο που συνεργαζόμαστε με τη LaLiga για να φέρουμε αυτό το έργο στο φως», είπε. «Η πανδημία υπήρξε μια δύσκολη στιγμή για πολλούς και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι που ελπίζω να προσφέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων και να τους ενθουσιάσει για αυτό που αγαπούν».

Ο Μέσι ήταν επίσης κεντρικό στάδιο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου ο μαέστρος της Μπαρτσελόνα πλαισιώνεται από τον Καζεμίρο και τον Ζοάο Φέλιξ σε έναν τεράστιο πίνακα διαφημίσεων από τον Λουίς Μπουένο.

Ο αρχηγός της Αργεντινής εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στην τοιχογραφία σε στιλ γκράφιτι από τον Χέρβζεν στο Μπαλί της Ινδονησίας, αν και …αναγκάστηκε να ταλαιπωρήσει έναν εξωφρενικό μπλε ταύρο και έναν φοβερό δράκο.

Οι Γάλλοι αστέρες της La Liga είχαν την τιμητική τους στο Παρίσι σε αυτό το έργο από τον Ερνέστο Νόβο , όπου ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Nabil Fekir , ο Μαξίμ Γκοναλόνς, ο Καρίμ Μπενζεμάκαι ο Κέβιν Kevin Γκαμέιρο δήλωσαν όλοι «Back to Win» μπροστά σε ένα παριζιάνικο σκηνικό.

Η Μαδρίτη έχει επίσης γεμίζει με σειρά από ποδοσφαιρικές φανέλες που κυματίζουν στον άνεμο , από τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ έως τη Λεγκανιές και την Εσπανιόλ , όλες κρεμασμένες από "γραμμές πλύσης" ψηλά πάνω από τους δρόμους.

Έργα τέχνης εκτίθενται επίσης σε πόλεις τόσο μακριά όσο η Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), στο Χονγκ Κονγκ, την Πόλη Χο Τσι Μινχ (Βιετνάμ ), την Κοπεγχάγη (Δανία ), το Λάγκος (Νιγηρία ), το Νταρ Ες Σαλάμ ( Τανζανία ) και την Καμπούλ (Αφγανιστάν) ).

Η La Liga επιστρέφει επίσημα σήμερα Πέμπτη καθώς η Σεβίλλη υποδέχεται τη Ρεάλ Μπέτις στο ντέρμπι της πόλης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News