default-image

Υποψήφια η Μαδρίτη για τον τελικό τoυ Champions League

Ποδόσφαιρο
Υποψήφια η Μαδρίτη για τον τελικό τoυ Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και εφόσον δεν γίνει στην Κωνσταντινούπολη…

H Τουρκία ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό για τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League στο " Ataturk Stadium", όπως ακριβώς και το 2005 όπου φιλοξένησε το Λίβερπουλ - Μίλαν, όμως η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και πλέον η έδρα του τελικού είναι στον αέρα.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η "Bild" υποστήριξε πως πρόθεση των ανθρώπων της UEFA είναι να ανακοινώνουν στις 17 Ιουνίου πως θα γίνει Final-8 στην Λισσαβώνα για την ανάδειξη του τελικού νικητή, με τους Ισπανούς να πιστεύουν από την πλευρά τους πως μπορούν εκείνοι να πείσουν τη διοργανώτρια αρχή να φιλοξενήσουν τον τελικό.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του δημάρχου της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες-Αλμέιδα, η ισπανική πρωτεύουσα έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις για να φιλοξενήσει τον τελικό σε κάποιο γήπεδο (Μπερναμπέου ή Γουάντα Μετροπολιτάνο), έναν χρόνο μετά το Λίβερπουλ - Τότεναμ στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

"Θα ήταν υπέροχο νέο για την πόλη της Μαδρίτης και ξέρω πως έχουν γίνει βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουμε ένα διεθνές γεγονός όπως ο τελικός του Champions League, ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς θα έδειχνε την ικανότητα της Μαδρίτης να ανατρέψει το κλίμα εν μέσω μίας δραματικής κατάστασης, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα στέλναμε ένα μήνυμα στον κόσμνο πως δεν παραδοθήκαμε ποτέ και είμαστε πίσω. Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου θέλω να πω ότι υποστηρίζω απόλυτα τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Μαδρίτη.

Έχουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχουμε την υποδομή και τις υπηρεσίες για να καλωσορίσουμε το γεγονός", δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό "13tv".

Σημειώνεται πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Μαδρίτη έκανε βήμα μπροστά για να σώσει ένα τουρνουά αφού το 2018 το "Μπερναμπέου" φιλοξένησε τον δεύτερο τελικό του Libertadores μεταξύ της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News