Διεθνές Ποδόσφαιρο

Ανάσα... εκατομμυρίων της UEFA στις Ομοσπονδίες

Η UEFA ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 236,5 εκατ. ευρώ άμεσα προς τις Ομοσπονδίες

Η UEFA στέκεται στο πλευρό των Ομοσπονδιών σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που έχει προκύψει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τα μέλη της για να μην κινδυνεύσουν με... χρεοκοπία!

Ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν ανακοίνωσε ενίσχυση με 236.5 εκατ. ευρώ για την στήριξη των εξόδων των Ομοσπονδιών στην Γηραιά Ήπειρο. Η οικονομική αυτή ενίσχυση είναι μέρος του προγράμματος HatTrick. Άρχισε το 2004 με στόχο να βγαίνουν πόροι για τις Ομοσπονδίες και ο σκοπός ήταν να βοηθήσει με 2.6 δις έως το 2024. Αρχικά προοριζόταν για πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης. Όμως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον κορωνοϊό άλλαξε τα πλάνα και τον σχεδιασμό με τον Τσέφεριν να κάνει λόγο για μία κατάσταση άνευ προηγουμένου. Έτσι γνωστοποίησε πως συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση περίπου 4.3 εκατ. ευρώ ανά Ομοσπονδία.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια υπεύθυνη απόφαση να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και είμαι περήφανος για την ενότητα που δείχνει το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Χωρίς αμφιβολία, το ποδόσφαιρο θα είναι ξανά στο επίκεντρο όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όταν έρθει η ώρα, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια