Πρώτη προπόνηση σήμερα για την Άρσεναλ

Ποδόσφαιρο
Πρώτη προπόνηση σήμερα για την Άρσεναλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 47 ημέρες το ποδοσφαιρικό τμήμα επιστρέφει στο γήπεδο…

H 27η Απριλίου 2020 είναι μία ημερομηνία ξεχωριστή για την Άρσεναλ. Όχι, δεν θα δώσει το πρώτο της ματς μετά από εκείνο της 7ης Μαρτίου κόντρα στην Γουέστ Χαμ για την Premier League αλλά ο Μικέλ Αρτέτα και οι παίκτες του θα βρεθούν στο προπονητικό κέντρο του Hertfordshire για να κάνουν την πρώτη τους προπόνηση μετά από 47 ολόκληρες ημέρες.

Το ξέσπασμα του κορονοϊού ήταν εκείνο που έβαλε πάγο σε όλο τον πλανήτη και κατ'επέκταση και στο ποδόσφαιρο, με την Premier League να καταστρώνει ωστόσο πλάνα για την επιστροφή στη δράση από τον Ιούνιο για να τελειώσει το πρωτάθλημα τον Ιούλιο και τις ομάδες να καλούνται δειλά δειλά να επανεμφανιστούν στα γήπεδα για προπονήσεις.

Αυτό θα κάνει και η Άρσεναλ, με την προπόνηση αυτή να μην έχει σχέση με καμία άλλη στο παρελθόν. Πρώτη και βασική διαφορά είναι πως ο κάθε παίκτης θα πάει μόνος του στην προπόνηση με το αμάξι του και κάθε φορά δεν θα επιτρέπεται να κάνουν προπόνηση μαζί, πάνω από πέντε παίκτες.

Το κάθε γκρουπ ποδοσφαιριστών θα έχει προπόνηση διάρκειας μίας ώρας, με το ιατρικό και προπονητικό τιμ να έχει την επίβλεψη του καθενός ξεχωριστά και τις κοινωνικές επαφές να απαγορεύονται.

Επιπλέον, ο κάθε παίκτης θα έχει τη δική του μπάλα ενώ δεν θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ή να κάνει μπάνιο στα αποδυτήρια, μιας που όλα τα κτίρια είναι κλειδωμένα, και θα υποχρεώνεται να το κάνει στο σπίτι του.

Σε περίπτωση που κάποιοι οπαδοί θελήσουν να πλησιάσουν στις εγκαταστάσεις για να δουν κάποιον παίκτη ξεχωριστά καλό θα είναι να το αποφύγουν, μιας που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και οι συμπαίκτες του έχουν πάρει σαφείς οδηγίες: να μη μιλούν στους οπαδούς, να μην ποζάρουν για selfies και να μην υπογράφουν αυτόγραφα.

Υπενθυμίζεται πως το προπονητικό κέντρο των κανονιέρηδων, αξιας 10.000.000 λιρών, ανοίγει για πρώτη φορά μετά από την απολύμανση που έγινε σε αυτό ελέω κορονοϊού, ενώ θα επιστρέψει στη δράση ο Μικέλ Αρτέτα που ήταν ο πρώτος άνθρωπος από το χώρο της Premier League που διαγνώστηκε θετικός στη νόσο τον περασμένο Μάρτιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News