default-image

Ισπανία: Οι προϋποθέσεις για την επιστροφή στη δράση

Ποδόσφαιρο
Ισπανία: Οι προϋποθέσεις για την επιστροφή στη δράση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική καταγραφή του «κανονισμού» για την επόμενη μέρα

Στην Ισπανία έχουν δουλέψει το πλάνο για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, που θα γίνει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD) κατέγραψε όλα όσα πρέπει να τηρούντα μετά την επιστροφή στη δράση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «AS», το CSD έστειλε έγγραφο 25 σελίδων στο Υπουργείο Υγείας και χωρίζει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η επιστροφή σε τέσσερα στάδια διάρκειας συνολικά ενός μήνα, με στόχο την επανέναρξη από τις 5 ως τις 12 Ιουνίου.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής:

1.Τεστ για κορωνοϊό σε όσους θεωρούνται μέλη της πρώτης ομάδας. Θα ισχύσει περιορισμός σε ένα άτομο ανά πόστο, δηλαδή τον προπονητή, τον βοηθό, τους παίκτες, τον γιατρό, τον φυσιοθεραπευτή και τον φροντιστή. Θα γίνονται στο αυτοκίνητο του καθένα, 72 ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης. Στο όχημα θα γίνεται απολύμανση και θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο αυτό, σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας. Μάλιστα δεν θα επιτρέπεται σε άλλα άτομα να επιβαίνουν σε αυτά.

2.Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις σε γκρουπ το πολύ δέκα ατόμων, με προστατευτικά γάντια και μάσκα, που θα φορούν σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Οι ποδοσφαιριστές θα τα αφαιρούν όσο βρίσκονται στο γήπεδο. Δεν θα επιτρέπεται το ντους στις εγκαταστάσεις. Τα φρούτα απαγορεύονται στα αποδυτήρια, ενώ επιτρέπεται μόνο νερό, αν είναι εμφιαλωμένο.

3.Το γυμναστήριο θεωρείται περιοχή αυξημένου κινδύνου. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται από το πολύ δύο άτομα και θα πρέπει να γίνεται απολύμανση μετά από κάθε χρήση. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό υγρό. Το πρωτόκολλο υπαγορεύει να αποφεύγεται το γυμναστήριο στα δύο πρώτα στάδια της επιστροφής.

4.Η προπόνηση στο γήπεδο θα γίνεται σε γκρουπ των έξι παικτών, που μπορούν να αυξηθούν σε οκτώ, στο δεύτερο στάδιο. Απαγορεύεται να υπάρχουν περισσότερα από δέκα άτομα στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένων των παικτών και του σταφ. Ο προπονητής θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τρεις ομάδες των οκτώ παικτών, αλλά δεν θα μπορούν να συνυπάρχουν στο γήπεδο. Δεν θα πρέπει να συναντιούνται σε κανένα σημείο των εγκαταστάσεων, είτε αυτό είναι το γήπεδο, είτε τα αποδυτήρια.

5.Στο τέταρτο στάδιο, την τελευταία εβδομάδα πριν την έναρξη των διοργανώσεων, όλοι μαζί θα μεταβούν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, είτε σε χώρο που ανήκει στις εγκαταστάσεις, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα υπάρχει περιορισμός στις εξωτερικές επαφές.

6.Θα γίνονται τεστ σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων φάσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών. Σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα θετικό σε κορωνοϊό, ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα απομονώνονται και θα ενημερώνεται η διοργανώτρια Αρχή, ώστε μέσω της CSD να απευθύνονται στις υγειονομικές Αρχές, που θα αποφασίσουν ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News