Διεθνές Ποδόσφαιρο

Ξεκινούν στις 9 Μαΐoυ στη Γερμανία, αν συμφωνήσει και η Μέρκελ

Έτοιμες είναι για δράση οι ομάδες της 1ης και 2ης κατηγορίας …

Για την 9η Μαΐου οδεύει η χωρίς θεατές επιστροφή δράσης στην Bundesliga όπως δήλωσε στην BILD ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ κι αυτό επιβεβαιώθηκε στην τηλεδιάσκεψη των 36 ομάδων που απαρτίζουν την πρώτη και δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι το πλάνο, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάτι οριστικό όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της DFL, Κρίστιαν Ζάιμερ το μεσημέρι της Πέμπτης (23/4).

"Δεν έχουμε αποφασίσει την ημερομηνία επιστροφής, γιατί δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητές μας. Εμάς μας αναλογεί, να διαφυλάξουμε τις απαραίτητες συνθήκες.

Το σχέδιο για επιστροφή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου δεν είναι ρεαλιστικό, θα είμαστε έτοιμοι όμως για τις 9 Μαΐου".

Άλλωστε, όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις ανά γκρουπ, λαμβάνοντας τα προληπτικά μέτρα και αποφεύγοντας τις επαφές μεταξύ των μελών τους.

Η τελική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί από την Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, στις τηλεδιασκέψεις που θα έχει με τους άμεσους συνεργάτες της.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ της BILD οι ανακοινώσεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Ως ανώτατο όριο προσέλευσης τους 299 παρευρισκομένους θέτει η διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.

Οι 126 από αυτούς θα βρίσκονται μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο (παίκτες, προπονητές, γιατροί, εργαζόμενοι τηλεόρασης και ball boy, τα οποία θα είναι μάξιμουμ τέσσερα).

Στις εξέδρες θα βρίσκονται 113 και σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται τόσο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τα παιχνίδια, όσο και οι άνδρες ασφαλείας, ενώ έχει προβλεφθεί και η διεξαγωγή συνολικά 20.000 τεστ για τον κορονοϊό.

Ο Ζάιφερτ τόνισε ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 30 Ιουνίου, ενώ δεν απειλείται η βιωσιμότητα των 36 ομάδων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Μάλιστα, εγκαθιδρύεται ταμείο ενίσχυσης των ομάδων και των ποδοσφαιριστών της τρίτης κατηγορίας, όπως και του πρωταθλήματος γυναικών.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια