UEFA: Ως τις 31 Ιουλίου το φινάλε στα πρωταθλήματα

Ποδόσφαιρο
UEFA: Ως τις 31 Ιουλίου το φινάλε στα πρωταθλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Αύγουστο πιθανότατα Champions και Europa League

Η UEFA θα επιδιώξει τις επόμενες εβδομάδες να «κλειδώσει» τον κεντρικό σχεδιασμό της για την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσανατολίζονται η τελική προθεσμία για τα εγχώρια πρωταθλήματα να είναι ως τις 31 Ιουλίου, ενώ τον Αύγουστο για Champions και Europa League.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με την Ένωση των Συλλόγων (ECA), συμφωνήθηκε να μείνει ελεύθερος ολόκληρος ο τελευταίος καλοκαιρινός μήνας για την διεξαγωγή των ματς που απομένουν σε Champions League και Europa League.

Για να συμβεί αυτό δίχως υπερφόρτωση στο καλεντάρι, μέρος του πλάνου αποτελεί και η λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων από κάθε Λίγκα μάξιμουμ ως τις 31 Ιουλίου.

Από κει και πέρα, ακόμα εξετάζεται το αν θα επιλεγούν τα διπλά παιχνίδια για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, ή αν θα οριστούν μονοί αγώνες, με γενική οδηγία την διεξαγωγή των ματς κανονικά στα μέσα της εβδομάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο αλλά και το κριτήριο που θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη σεζόν θα γίνουν γνωστές στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA την Πέμπτη (23/4) με τις 55 Ομοσπονδίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News