Πίτερ Μπονέτι: "Έφυγε" στα 78 του χρόνια ένας από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες

Ποδόσφαιρο
Πίτερ Μπονέτι: "Έφυγε" στα 78 του χρόνια ένας από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν για μια τετραετία μέλος και της Εθνικής Αγγλίας, όπου όμως βρέθηκε στη σκιά του Γκόρντον Μπακς...

Η Τσέλσι και το αγγλικό ποδόσφαιρο πενθούν...

Πρόκειται για την απώλεια ενός σπουδαίου γκολκίπερ. Ο Πίτερ Μπονέτι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπώρησε αρκετά. Ο αποκαλούμενος «γάτος» για τα εκπληκτικά ρεφλέξ του, υπήρξε ένας θρύλος της Τσέλσι με την οποία αγωνίστηκε 729 φορές, όντας ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, ήταν για μια τετραετία μέλος και της Εθνικής Αγγλίας, όπου όμως βρέθηκε στη σκιά του Γκόρντον Μπακς. Εξ ου και οι μόλις επτά συμμετοχές που πραγματοποίησε με το εθνόσημο. Βρισκόταν πάντως στην αποστολή της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966.

Ο Μπονέτι, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1948 στο Λονδίνο, έπαιξε για περίπου δύο δεκαετίες με την Τσέλσι και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το Λιγκ Καπ του 1965, το Κύπελλο του 1970 και το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1971 στο στάδιο Καραϊσκάκη. Για ένα φεγγάρι αγωνίστηκε και στις ΗΠΑ, προτού κλείσει την καριέρα του στην Νταντί Γιουνάιτεντ και στη Γουόκινγκ.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι αναφέρει: «Η Τσέλσι είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τον θάνατο του Πίτερ Μπονέτι, ενός εκ των σπουδαιότερων παικτών μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News