Ινφαντίνο: «Ο αγώνας για τη ζωή είναι ο πιο σημαντικός»

Ποδόσφαιρο
Ινφαντίνο: «Ο αγώνας για τη ζωή είναι ο πιο σημαντικός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε για την παύση διαρκείας στο ποδόσφαιρο

Στη FIFA επεξεργάζονται με προσοχή όλα τα δεδομένα για το ποδόσφαιρο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία.

Αυτό τόνισε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, επισημαίνοντας ότι κανένας αγώνας δεν είναι πιο σημαντικός από τη ζωή.

Η υγεία παραμένει προτεραιότητα και... προϋπόθεση για όλα, ανάμεσά τους και για το ποδόσφαιρο, όπως τόνισε ο Τζάνι Ινφαντίνο στην ομιλία του από την Ελβετία.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό, η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και θα πρέπει να παραμείνει μέχρι να νικήσουμε αυτή την ασθένεια», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε: «Ο κόσμος αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και είμαστε ενωμένοι και να εργαστούμε ως ομάδα. Αυτό είναι το μάθημα που μπορεί να δώσει το ποδόσφαιρο: να δουλέψουμε ως ομάδα. Όλοι θέλουμε να δούμε πάλι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και κανείς σε όλο τον κόσμο δεν ξέρει πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε όπως πριν».

«Είναι πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο να ακολουθεί τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των κυβερνήσεων και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί καλό παράδειγμα, διότι είναι σαφές ότι κανένας αγώνας δεν είναι πιο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό πρέπει να έχουμε με σαφήνεια στο μυαλό μας, ενώ παράλληλα ... να εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση και να σκεφτόμαστε θετικά προς το μέλλον. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί, καθώς ο κορωνοϊός μας επηρεάζει. Και ο κόσμος μας και ο αθλητισμός μας θα είναι διαφορετικοί όταν επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Είναι ευθύνη μας ως διαχειριστές ποδοσφαίρου, πρώτα απ 'όλα να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να επιβιώσει και δεύτερον να προχωρήσει ξανά. Αυτό δεν είναι μόνο η ευθύνη μας, αλλά και η υποχρέωσή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News