Σε καραντίνα στο Κάιρο και ο Νίκκι Παπαβασιλείου

Ποδόσφαιρο
Σε καραντίνα στο Κάιρο και ο Νίκκι Παπαβασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άλλοτε τεχνικός του Εργοτέλη περιγράφει τις αλλαγές στην καθημερινότητα μετά την «επίσκεψη» του ιού και στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου...

Ποιος να το΄λεγε στο Νίκκι Παπαβασιλείου όταν πριν από ένα μήνα μετακόμιζε στην Αίγυπτο για λογαριασμό της Γουάντι Ντέγκλα (αμέσως μετά τους τίτλους τέλους της θητείας στον Πανιώνιο) πως θα έφτανε στο σημείο να μπαίνει σε (αυτο)καραντίνα στο νέο σπίτι του στο Κάιρο.

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τέτοιο πράγμα κι όχι φυσικά μονάχα για τον Κύπριο κόουτς (που πρόλαβε να κάτσει μόλις σε ένα παιχνίδι στον πάγκο της νέας του ομάδας) αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη που δίνει τη μάχη κόντρα στον κορωνοϊό.

Ο αόρατος «επισκέπτης» - εχθρός έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του (και) στην Αίγυπτο που σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση μετρά 442 κρούσματα και 21 νεκρούς.

«Εδώ είμαστε δύο εβδομάδες πίσω απ΄την Ελλάδα. Η κυβέρνηση και ο κόσμος έχουν αρχίσει να παίρνουν πολύ σοβαρά την κατάσταση. Ο κορωνοϊός τρομάζει (και) την Αίγυπτο κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πρότινος σε μεγάλο βαθμό.

Υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες, από τις 7 μ.μ. έως τις 6 π.μ. για διάστημα δύο εβδομάδων. Ο κόσμος σπεύδει πλέον μαζικά στα σούπερ μάρκετ για να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα» τονίζει ο 49χρονος προπονητής και προσθέτει: «Εγώ μένω μαζί με τη γυναίκα μου στο Κάιρο δίπλα σε ένα εμπορικό κέντρο που συγκεντρώνει πλέον ελάχιστο κόσμο. Δεν βγαίνουμε συνειδητά καθόλου από το σπίτι. Απαγορεύονται όλες οι συναθροίσεις και υπάρχουν πρόστιμα. Τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά από την Κυριακή έως την Πέμπτη μέχρι τις πέντε το απόγευμα και κλείνουν Παρασκευή και Σάββατο. Κλειστά είναι και τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες».

Η θεωρία πως οι υψηλές θερμοκρασίες αποτρέπουν την εξάπλωση του ιού, μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί στην προκειμένη περίπτωση στην Αίγυπτο. «Ο καιρός δεν ήταν καλός τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα όμως βελτιώθηκε αισθητά. Έχουμε 28 βαθμούς και τις επόμενες ημέρες η πρόγνωση δίνει πάνω από 30. Μακάρι η ζέστη να περιορίζει τη διάδοση του ιού, κάτι όμως που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά» τονίζει ο άλλοτε προπονητής του Πανιωνίου και του Εργοτέλη.

Όσο για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης εντός της νέας του ομάδας, το μεγάλο βάρος πέφτει στους παίκτες.«Προσπαθούμε να κρατήσουμε ήρεμους τους ποδοσφαιριστές και σε μια όσο το δυνατόν εγρήγορση με ατομικά προγράμματα προπονήσεων στο σπίτι σε συνεργασία με τον γυμναστή. Δεν νομίζω όμως πως όλο αυτό είναι αρκετό. Οι παίκτες έχουν ήδη χάσει δύο εβδομάδες κι αν συνεχιστεί λίγο ακόμα αυτό δεν πιστεύω πως μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα όπου εδώ έχει ακόμα έναν ολόκληρο γύρο».

Κλείνοντας, ο πρώην τεχνικός του Εργοτέλη στέλνει το δικό του μήνυμα σε Έλληνες και Κυπρίους. «Να έχουμε υπομονή, ηρεμία και πίστη στο Θεό. Εδώ που έφτασε το πράγμα χρειάζεται να πιστεύουμε και στην βοήθεια της ανώτερης δύναμης για το γρήγορο τέλος αυτό του εφιάλτη.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ανθρωπότητα να ζει κλεισμένη στα σε ένα σπίτι για ακόμα 3-4 εβδομάδες. Κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει. Κόσμος έχασε και χάνει δουλειές και σε λίγο δεν θα έχει χρήματα ούτε για τα προ το ζην...».

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News