Τσέφεριν: «Δεν γινόταν EURO χωρίς κόσμο»

Ποδόσφαιρο
Τσέφεριν: «Δεν γινόταν EURO χωρίς κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρόεδρος της UEFA εξηγεί το σκεπτικό για την μετάθεση του EURO

Όπως έχει γίνει γνωστό, το επόμενο EURO δεν θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι, αλλά το 2021, από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν εξήγησε το σκεπτικό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας:

«Η υγεία των φιλάθλων, των εργαζόμενων και των παικτών πρέπει να είναι η Νο1 προτεραιότητα μας και σε αυτό το πνεύμα, η UEFA παρουσίασε διάφορες επιλογές ώστε οι διοργανώσεις να μπορέσουν να ολοκληρωθούν την φετινή σεζόν με ασφαλή τρόπο και είμαι περήφανος για την ανταπόκριση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι:

«Ήταν σημαντικό, ως πρώτη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA να ηγηθεί της διαδικασίας και να κάνει τη μεγαλύτερη θυσία. Η αλλαγή του Euro2020 έχει ένα τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το κάθε τι δυνατό ώστε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση και να μην επηρεαστούν η υποδομή, το γυναικείο ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας».

Ακόμη ο πρόεδρος της UEFA επισήμανε πως:

«Η ιδέα της διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ σε άδεια γήπεδα, σε εγκαταλελειμμένες περιοχές, ενώ η ήπειρος μένει απομονωμένη στο σπίτι, δεν γίνεται. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την 60ή επέτειος της διοργάνωσης».

Παράλληλα επιβεβαίωσε την απόλυτη προδιάθεση της FIFA για νέο καλαντάρι, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων που ήδη έχουν πωληθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News