Διεθνές Ποδόσφαιρο

Η UEFA απαιτεί 300 εκατ. ευρώ από τις Λίγκες για να αναβληθεί το Euro 2020!

"Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα απαιτήσει αποζημίωση ύψους περίπου 275 εκατομμυρίων λιρών στερλινών από τους συλλόγους και τα πρωταθλήματά τους για να αναβάλει το Euro 2020 κατά ένα έτος ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού".

Η UEFA σύμφωνα με δημοσίευμα θα ζητήσει το ποσό των 300 εκ. ευρώ ως... αποζημίωση από τις ευρωπαικές Λίγκες, προκειμένου να αναβάλλει το Euro 2020 προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα." («The Athletic»

Σύμφωνα με άρθρο του «The Athletic» η UEFA θα ζητήσει ως αποζημίωση το ποσό των 300 εκ. ευρώ από τους συλλόγους και τις Λίγκες, προκειμένου να αναβάλλει για έναν χρόνο την διεξαγωγή του Euro 2020, λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό το ποσό, σύμφωνα με την Ευρωπαική Ομοσπονδία, θα είναι οι... ζημιές από την αναβολή για 12 μήνες της διοργάνωσης και η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην συνάντηση της Τρίτης (17/3).

Αρκετές Λίγκες και σύλλογοι ζητάνε την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τους και ουσιαστικά την αναβολή του Euro 2020, αφήνοντας το σενάριο για ολοκλήρωση τους με βάση την τωρινή βαθμολογία, καθώς αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχει και νομικές προεκτάσεις. Από την στιγμή που οι σύλλογοι και οι Λίγκες θεωρούν ότι τα πρωταθλήματα μπορούν να ξεκινήσουν τον Μάιο, αυτό σημαίνει και την αναβολή του Euro 2020, κάτι για το οποίο η UEFA δεν συμφωνεί και έτσι προκύπτει και η πρόταση για αποζημίωση 300 εκ. ευρώ.

Οι άλλες επιλογές που υπάρχουν είναι να να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα από τον Ιούλιο και μετά, όμως αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου και το σύστημα των πλέι οφ.

Το Euro 2020 κανονικά θα ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου και θα διοργανωθεί σε 12 πόλεις, με τους ημιτελικούς και τον τελικό στις 12 Ιουλίου, να γίνονται στο «Γουέμπλει».
Η UEFA θα εξηγήσει ακριβώς το πλάνο της και μετά θα δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα, το οποίο θα συνεργαστεί με την Ένωση των Ευρωπαικών Συλλόγων αλλά και τις Ευρωπαικές Λίγκες προκειμένου να αναλύσει τις προτάσεις του και να φτάσουν όλοι σε μία λύση

Οι ομάδες θέλουν να συνεχίσουν τη σεζόν

Η προτεραιότητα των ομάδων μελών πάντως παραμένει με την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, αντί να αμφισβητούνται αμφιλεγόμενα η πρόοδος και τα επιτεύγματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.
Υπάρχει επίσης μια απροθυμία να κηρυχθεί η αγωνιστική περίοδος άκυρη λόγω των αμέτρητων νομικών προκλήσεων που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν από δυσαρεστημένους συλλόγους.

Και η ίδια έκθεση αναφέρει ότι η πλειοψηφία των σωματείων σε ολόκληρη την ήπειρο εξακολουθεί να φιλοξενεί ελπίδες ότι οι διοργανώσεις τους θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο, παρά τη συνεχιζόμενη παγκόσμια κρίση της υγείας

Θα μπορούσε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα παράτασης της περιόδου μέχρι τον Ιούλιο, καθώς και η εισαγωγή συστημάτων σύμπτυξης.

Η UEFA αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει τις προτάσεις της σε μια σειρά συνομιλιών κρίσης και η Athletic πιστεύει επίσης ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να διερευνήσει το σχέδιο της οργάνωσης

Αυτό θα αποτελείται από εκπροσώπους της UEFA, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA) και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (EL), οι οποίοι στη συνέχεια αναμένεται να συγκεντρώσουν ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για να καθορίσουν πώς θα ξετυλίγεται η υπόλοιπη δράση

Η UEFA θα μιλήσει πρώτα με τους αντιπροσώπους των συμβουλίων του ECA και EL, καθώς και με έναν εκπρόσωπο της FIFPro, την Τρίτη, με μια συνάντηση παρακολούθησης που θα περιλαμβάνει τις 55 οργανώσεις μελών που θα προγραμματιστούν στη συνέχεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια