default-image

Αγγλία και κορωνοϊός: Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...

Απόψεις
Αγγλία και κορωνοϊός: Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετά έχει σχολιαστεί αυτές τις ημέρες η στάση των αγγλικών αρχών, κυβερνητικών αλλά και ποδοσφαιρικών, να πάρουν καθυστερημένα μέτρα κατά της έξαρσης του κορωνοϊού. Είναι αλήθεια πως στην Αγγλία και γενικότερα σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα και αυτό ισχύει και στον χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου.

Και τα κακώς κείμενα τα καυτηρίασε ο Γουέιν Ρούνεϊ. Είναι αυτό που λέμε δηλαδή από...μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια! Διαβάστε τι έγραψε (και έχει δίκιο) ο Ρούνει, που υπήρξε μεγάλος παίκτης αλλά για πολλούς στο νησί είναι από... τρελός μέχρι επικίνδυνος!

«Γιατί έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή; Γιατί έπρεπε να αρρωστήσει ο Αρτέτα για να κάνουμε το σωστό. Για όλους εμάς στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν μια εβδομάδα γεμάτη ανησυχία, στη διάρκεια της οποίας νιώσαμε πως δεν υπάρχει καθοδήγηση από την κυβέρνησ, την ομοσπονδία και την Premier League. Μέχρι να αποφασιστεί η αναστολή της δράσης, μας αντιμετώπιζαν σαν πειραματόζωα. Όλα τα άλλα αθλήματα σε όλες τις χώρες είχαν κλείσει και μας έλεγαν να συνεχίσουμε. Αναρρωτιώμασταν "έχει να κάνει με τα χρήματα;". Τελικά επικράτησε η λογική. Δεν έχουμε πρόβλημα να παίζουμε μέχρι και τον Σεπτέμβριο, αν χρειαστεί. Αυτή είναι η δουλειά μας, αρκεί να είμαστε ασφαλείς», ανέφερε ο πρώην διεθνής επιθετικός και νυν άσος της Ντέρμπι Κάουντι.

Σημαντικό πάντως ήταν και το μήνυμα του "δικού μας" Σωκράτη Παπασταθόπουλου, από το Λονδίνο...«Προσωπικά κι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε μια χαρά. Μετά την επιβεβαίωση ότι ο προπονητής μας είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως όλοι στην ομάδα είμαστε σε καραντίνα και για 14 μέρες δεν πρέπει να βγούμε καθόλου από το σπίτι. Εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα και δε νομίζω να έχω, αλλά πρέπει να προφυλαχτώ και μαζί με την οικογένειά μου να προφυλάξουμε και τους υπόλοιπους. Ειδικά τους μεγάλους ανθρώπους για τους οποίους το θέμα είναι μεγαλύτερο»

Όσο για το αν έχει επικοινωνήσει με τον προπονητή του, ανέφερε: «Ναι, ο προπονητής μας από την τρίτη κιόλας μέρα που ήταν στο σπίτι δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα και είναι μια χαρά στην υγεία του αλλά κι εκείνος φυσικά πρέπει να μείνει μέσα για όλο το διάστημα που απαιτείται. Συνεπώς κάθε παίκτης έχει λάβει ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και το τηρεί ευλαβικά στο σπίτι του. Λίγο πολύ όλοι έχουν ένα μικρό γυμναστήριο στο σπίτι και προπονούμαστε όσο μπορούμε κανονικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News