Διεθνές Ποδόσφαιρο

Σκάνδαλο στη Μπαρτσελόνα: «Μίσθωνε εταιρία να «κράζει» παίκτες και προπονητές της

Ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Μπαρτομέου σε εταιρεία για να… τρολάρονται ο Μέσι, ο Πικέ ακόμη και ο Γκουαρδιόλα - Η Μπαρτσελόνα παραδέχεται την εταιρεία αλλά… για ιερούς σκοπούς!

Σε αυτούς τους καιρούς ζούμε, δυστυχώς. Η απίστευτη αποκάλυψη ότι κατόπιν εντολής του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, είχε ανατεθεί στην εταιρεία «13 Ventures», έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ (...σε έξι δόσεις), να σχολιάζει αρνητικά παίκτες και προπονητές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν όλο τον κόσμο να ανοίξει διάπλατα τις κεραίες του...

Τα «τρολ» γεμάτα από «φαρμακερά» σχόλια στα social media, «περιποιήθηκαν» βρώμικα ακόμη και τον Μέσι εκτός τους βασικούς στόχους - θύματα  Ζεράρ Πικέ, Πεπ Γκουαρδιόλα και Κάρλες Πουγιόλ! 

Κάθε φορά που κάποιος έκανε κάτι που δεν άρεσε στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Μπαρτομέου (φωτο), η εταιρεία αναλάμβανε δράση μέσω των προφίλ που είχε δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2017! Ο τελικός στόχος  ήταν να διατηρηθεί η φήμη του Μπερτομέου και να καθαριστεί η παρουσία του στα κοινωνικά μέσα.

Η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των λογαριασμών, αλλά η πληρωμή τους έγινε σε έξι διαφορετικά τιμολόγια και αυτή η τελευταία αποκάλυψη προωθεί μόνο τη διάσταση και το συναίσθημα της κρίσης στο πλαίσιο του Καμπ Νου.

Στην αντίδρασή της η Μπαρτσελόνα αρνείται έντονα οποιαδήποτε σχέση και, ακόμη περισσότερο, τη σύναψη υπηρεσιών που συνδέονται με λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων που έχουν συνδεθεί με δυσάρεστα μηνύματα σε σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο, οντότητα ή οργανισμό.

Παραδέχεται ότι εταιρεία «13 Ventures», είναι συνεργάτης της λέσχης, αλλά δεν συνδέεται με αυτούς τους λογαριασμούς και εάν αποδειχθεί οποιουδήποτε είδους σχέση, τότε η λέσχη θα τερματίσει αμέσως τη σχέση και θα λάβει τα κατάλληλα νομικά μέτρα.

Επιβεβαιώνει επίσης ότι έχει συνάψει υπηρεσίες παρακολούθησης κοινωνικών δικτύων προκειμένου να γνωρίζει τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά μηνύματα που αφορούν την ομάδα και τα πρόσωπά της.

Στην ανακοίνωσή της αιτιολογεί ότι με τη μίσθωση αυτών των υπηρεσιών, η λέσχη εξασφαλίζει την προστασία της φήμης της, καθώς και εκείνων που συνδέονται με τη λέσχη και ότι ο  σύλλογος απαιτεί την άμεση απόσυρση των πληροφοριών που διαδίδονται και διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τα κατάλληλα νομικά μέτρα εναντίον όσων εξακολουθούν να συνδέουν τη Μπαρτσελόνα με αυτό το είδος πρακτικής.

Ανακοίνωση διάψευσης δημοσίευσε η εταιρεία I3 Ventures, η οποία φέρεται να πληρώνεται από την Μπαρτσελόνα, για να μεταδίδει μέσω λογαριασμών στο Διαδίκτυο θετικά μηνύματα υπέρ της τωρινής διοίκησης και του προέδρου της, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, και αρνητικά κατά ποδοσφαιριστών της ομάδας, νυν και πρώην, υποψήφιους προεδρικούς αντιπάλους του Μπαρτομέου και προσωπικότητες που έχουν σχέση με το περιβάλλον του συλλόγου.

Στην ανακοίνωση, η εταιρεία που εδρεύει στην Αργεντινή, υποστηρίζει ότι «είναι εντελώς αναληθές ότι η εταιρεία μας είχε τέτοιου είδους συνεργασία με την Μπαρτσελόνα», αναφέροντας μάλιστα διάφορους λογαριασμούς που είχαν δυσφημιστικά μηνύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τους συγκεκριμένους.

Στο μεταξύ, ο Τζάουμε Μασφερέρ, ο σύμβουλος του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος φέρεται να ταξίδεψε το 2017 στην Αργεντινή για να προσλάβει τις υπηρεσίες της I3 Ventures αντί περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, επίσης αρνείται κατηγορηματικά πως έκανε κάτι τέτοιο.

Περισσσότερες περιπτώσεις "θυμάτων", δείτε σε αναρτήσεις από την Marca.com.

Σχόλια