default-image

Γιούργκεν Κλοπ: Κάνει τη διαφορά κάνοντας το ποδόσφαιρο απλό...

Απόψεις
Γιούργκεν Κλοπ: Κάνει τη διαφορά κάνοντας το ποδόσφαιρο απλό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όμως μιλώντας με πολλούς προπονητές στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, ακούω την ίδια άποψη: Ο Κλοπ έχει φτιάξει μια ομάδα (Λίβερπουλ) που παίζει απλά, χωρίς πολύπλοκο σύστημα και πρόσθετους ρόλους, αλλά κάνει τέλεια αυτό που ζητάει και κάνει τη διαφορά. Σίγουρα συμφωνούν και στο εξωτερικό: Την άποψη ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου και καλύτερος από τον Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε ο Πολ Μέρσον ο οποίος κλήθηκε να συγκρίνει τους δύο τεχνικούς..

«Ο Κλοπ αποδεικνύει φέτος στον Γκουαρδιόλα πως είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Η Λίβερπουλ έκανε τη Λέστερ να φαίνεται σαν μια κακή ομάδα και όλα αυτά εξαιτίας του Κλοπ. Εκείνος έχτισε αυτή την ομάδα και αυτή τη στιγμή κερδίζει τον Γκουαρδιόλα, παρά το γεγονός πως δεν έχει τόσα χρήματα στη διάθεσή του», ανέφερε ο παλαίμαχος άσος και συνέχισε:

«Ο Πεπ δεν μπορεί να κάνει όσα ο Κλοπ. Χρειάζεται παίκτες αξίας 90 – 100 εκατομμυρίων για να κάνει το σύστημά του να λειτουργήσει. Ο Κλοπ, αντίθετα, όχι. Είναι τεράστιο επίτευγμα αυτό που έχει καταφέρει στη Λίβερπουλ», κατέληξε.

Και πάμε σε κάτι σχετικό: Αν και δεν χρειαζόταν γκάλοπ, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί έγινε μεταξύ των μελών της Μπαρτσελόνα και φιλοξενεί η El Mundo Deportivo φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Βαλβέρδε είναι ανεπιθυμητος (σαν προπονητής βέβαια) στη Βαρκελώνη...

Το 80% απαντά «Όχι» στο ερώτημα αν θα ήθελαν να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος της σεζόν, ενώ μόλις το 18,66% απαντά «Ναι».

Όσο για τον ποιον προπονητή θα θέλανε στη θέση του Βαλβέρδε; Το 33,6% απαντά τον Γιούργκεν Κλοπ, που όμως πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Λίβερπουλ. Το 31,96% θέλει τον Ρόναλντ Κούμαν, το 17,21% τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και το 6,96% νοσταλγεί τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Και κάτι τελευταίο: Είναι γεγονός πως δεν είναι καθόλου καλές οι σχέσεις της Μπαρτσελόνα με τον Αρτούρο Βιδάλ.

Ο Χιλιανός μέσος σύμφωνα με την ιστοσελίδα ABC κατέθεσε προσφυγή ζητώντας από την ομάδα του το ποσό των 2,4 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή πρόκειται για το μπόνους το οποίο δικαιούται βάσει συμβολαίου και η Μπαρτσελόνα αρνείται να το καταβάλλει. Καλημέρα και χρόνια πολλά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News