default-image

Τζενάρο Γκατούζο: Από το «Σχολείο του ΟΦΗ» στους πάγκους των «Αστεριών»!

Απόψεις
Τζενάρο Γκατούζο: Από το «Σχολείο του ΟΦΗ» στους πάγκους των «Αστεριών»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «Ρίνο» έδειξε από την αρχή της προπονητικής του καριέρας στον ΟΦΗ το πάθος του να πάει ψηλά. Η απάντηση για το τι θα επιτύγχανε στην κρητική ΠΑΕ αν δεν υπήρχαν τότε τα αξεπέραστα προβλήματα, δίνεται συνεχώς από τη Μίλαν και τώρα από τη Νάπολι των «16» του Champions League, που παρέλαβε από τον Κάρλο Ανσελότι.

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι και επίσημα νέος τεχνικός της Νάπολι στους «16» του Champions League, αντικαθιστώντας τον ποδοσφαιρικό του «πατέρα», Κάρλο Αντσελότι!

Η προπονητική καριέρα για τον "Ρίνο" μετά το εκπαιδευτικό πρώτο επίσημο βήμα του από τον ΟΦΗ,  είναι και για ταινία, με την υπογραφή του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις!

Στον ΟΦΗ ο πεισματάρης Γκατούζο πάλεψε πολύ, αλλά τα πράγματα ήταν τόσο δύσκολα που δεν παλευόταν άλλο, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να ψάχνει να βρει επενδυτή που θα του έλυνε τα προβλήματα.

Έφυγε από το Ηράκλειο και κράτησε φίλους... Τώρα βρίσκεται στον κόσμο των αστεριών και ως προπονητής,  όπου έλαμψε μαζί τους ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν.

 

Κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να έχει επιτύχει ο Τζενάρο Γκατούζο στον ΟΦΗ όπου πρώτη φορά περπάτησε με το πρώτο "μεγάλο" προπονητικό του δίπλωμα που εγκαινίασε μαζί του από την UEFA, αν οι συνθήκες στην κρητική ΠΑΕ των άλυτων οικονομικών προβλημάτων, ήταν συμβατές για οποιοδήποτε προπονητή από ποδοσφαιρική πάστα λιονταριού, με πείσμα και όραμα.

Φαίνεται όμως καθαρά η απόδειξη ότι ο ΟΦΗ ήταν ένα μεγάλο σχολείο για τον ίδιο, καθώς τον βλέπαμε να αγωνίζεται με έντονο πάθος από τον πάγκο της Πίζα, μετά τους νέους Μιλανέζους μέχρι που μπήκε μπροστά βγάζοντας από την κρίση τη Μίλαν. Με το ερώτημα γιατί απομακρύνθηκε πριν έξι μήνες από τη Μίλαν, να μένει αναπάντητο ως ανεξήγητο.

Στον αγαπημένο του Ιταλικό νότο, ο «Ρίνο» από την Καλαβρία, ξέρει καλά τη «γλώσσα», τα ήθη και τα θέλω ενός κόσμου που είναι γεμάτος υπερηφάνεια.

Θα μείνει στον πάγκο της Νάπολι μέχρι το τέλος της σεζόν, με προοπτική να παραμείνει σε αυτόν και την επόμενη. Αν πετύχει να τους ψηλώσει στη Serie A, θα είναι μεγάλη επιτυχία, παραλαμβάνοντας την ομάδα του Κώστα Μανωλά στους 16 της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ας κρατήσουμε ότι ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις,  εισηγήθηκε προσωπικά τον ερχομό του, και γι’  αυτό καλωσόρισε τον Ιταλό coach στην ομάδα, ιπποτικά με μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Καλή επιτυχία Τζενάρο!

«Ο στόχος είναι να κερδίσουμε πόντους και να πιάσουμε θέση που θα μας οδηγήσει στο Champions League», είπε ο Γκατούζο στην πρώτη του δήλωση σαν τεχνικός της Νάπολι. Μαζί με αυτά:

-«Ο Κάρλο Αντσελότι είναι σαν πατέρας για μένα. Ήταν πάντα κοντά μου και με στήριζε. Τα έχει κατακτήσει όλα, εγώ έχω πολλά να αποδείξω.  Είναι ντροπιαστικό να βλέπεις την Νάπολι σε αυτή τη θέση στη βαθμολογία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News