default-image

Η Φλαμένγκο κατέκτησε και το πρωτάθλημα Βραζιλίας

Ποδόσφαιρο
Η Φλαμένγκο κατέκτησε και το πρωτάθλημα Βραζιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ημέρα μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores λόγω της ήττας της Παλμέιρας από την Γκρέμιο…

Mε δύο γκολ του Γκαμπιγκόλ στο 89' και στο 92' η Φλαμένγκο έκανε εκπληκτική ανατροπή επικρατώντας 2-1 της Ρίβερ Πλέιτ και σήκωσε το δεύτερο Copa Libertadores της ιστορίας της!

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της ρούμπρο-νέγκρο κατέβηκαν στο Ρίο ντε Ζανέιρο και πανηγύριζαν την κατάκτηση του τίτλου, αυτή πανηγύριζε ακόμη έναν! Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας.

Μπορεί να μην έπαιξε - καθώς το Σάββατο το βράδυ είχε ματς - αλλά η δεύτερη της βαθμολογίας του Brasileirao, Παλμέιρας, γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Γκρέμιο. Έτσι η "βερντάο" δεν έχει μαθηματικά τη δυνατότητα να τη φθάσει στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Δυο τίτλοι σε ένα μαγικό Σαββατοκύριακο για τη Φλα! Αυτό ήταν το έκτο πρωτάθλημα και πρώτο μετά από δέκα χρόνια. Το τελευταίο ήταν το 2009. Έπιασε τη Σάο Πάουλο στα έξι πρωταθλήματα, ενώ την κούρσα στη σχετική λίστα οδηγεί η Παλμέιρας με δέκα.

Τι να ζητήσει κάποιος οπαδός της ομάδας από τον Ζόρζε Ζεζούς. Ο 65χρονος Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε την πρώτη ημέρα του Ιουνίου και τρελαίνει κόσμος εντός κι εκτός Βραζιλίας. Ο πρώην τεχνικός των Μαδέιρα, Αμαδόρα, Σετούμπαλ, Γκιμαράες, Μορεϊρένσε, Λεϊρία, Μπελενένσες, Μπράγκα, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Αλ-Χιλάλ καθήλωσε και τους πιο σκληρούς επικριτές του όχι μόνο με τ' αποτελέσματα, αλλά και με το ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα από το Ρίο ντε Ζανέιρο.

https://twitter.com/Flamengo/status/1198693353115787266

Είναι για 21 σερί ματς αήττητη στο Brasileirao (18 νίκες και 3 ισοπαλίες), αφήνοντας πίσω τα αντίστοιχα ρεκόρ των σούπερ-ομάδων με Ζίκο και Ροναλντίνιο. Ο Ίβηρας μεταμόρφωσε τον Γκαμπιγκόλ. Δεν του έτεινε απλά το χέρι και μια σανίδα σωτηρίας της καριέρας του, τον μεταμόρφωσε. Τον έκανε να πετύχει τα καλύτερα νούμερα στατιστικής της καριέρας του. Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες οδήγησε την ομάδα του σε δυο τρόπαια!

Η ρούμπρο-νέγκρο επέστρεψε στη βάση και στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη επικράτησε χαμός. "Ένα καρναβάλι, χωρίς να είναι η εποχή του", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά μεγάλα media της χώρας.

Κόσμος ντυμένος σε μαύρα και κόκκινα χρώματα παντού, όπου έφθανε το μάτι και με δυσκολία ακόμη και ο φωτογραφικός φακός. Οι παίκτες της ομάδας σε ξέφρενη κατάσταση, πανηγυρίζοντας μαζί με το εκστασιασμένο πλήθος.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News