default-image

Κριστιάνο Ρονάλντο: Από αυτούς έμαθα...

Ποδόσφαιρο
Κριστιάνο Ρονάλντο: Από αυτούς έμαθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον για τα χρόνια που πέρασε στο Μάντσεστερ...

O Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε ως ένας 18χρονος αδύνατος νεαρός και συνάντησε «ιερά τέρατα» των «κόκκινων διαβόλων».

Στην επίδραση που είχαν αυτοί στην εξέλιξή του αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «France Football»: «Αν δεν μαθαίνεις από άτομα σαν τον Ράιαν Γκιγκς, τον Πολ Σκόουλς, τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι, τον Ρίο Φέρντιναντ, τότε είσαι ανόητος. Αυτό έκανα όταν ήμουν στο Μάντσεστερ».

Μπορεί συχνά ο σταρ της Γιουβέντους να κατηγορείται για αλαζονεία, αλλά όπως κατέστησε σαφές, πάντα επεδίωκε να παίρνει πράγματα από τους συμπαίκτες του:  "Αν έχεις λίγη νοημοσύνη, βλέπεις και παίρνεις παραδείγματα από εκείνους που κάνουν τα πράγματα καλύτερα από εσένα. Ο στόχος δεν είναι να μιμηθείς, αλλά να πάρεις στοιχεία από εκείνους που είναι οι καλύτεροι και να τα προσαρμόσεις στη δική σου προσωπικότητα. Αυτό έκανα κι εγώ. Είχα κάποιο ταλέντο και τους παρακολουθούσα».

Ακόμη, ο 34χρονος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του Άλεξ Φέργκιουσον στο να εξελιχθεί σε ασταμάτητη «μηχανή» παραγωγής γκολ από ένας φοβερά ταλαντούχος ντριμπλέρ που ήταν μικρός: «Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον με καθοδηγούσε πολύ και συνειδητοποίησα ότι είχα τη δυνατότητα να σκοράρω, όχι μόνο να ντριμπλάρω και να πασάρω. Άρχισα να σκέφτομαι πώς να γίνω ένας ολοκληρωμένος παίκτης χωρίς καμία αδυναμία. Μπορούσα να σκοράρω με το δεξί πόδι, το αριστερό πόδι και το κεφάλι. Έγινα δυνατός και είμαι γρήγορος».

Τα αποτελέσματα της επίδρασης των θρυλικών αυτών μορφών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πλέον γνωστά σε όλους, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεπερνάει πριν από λίγες μέρες τα 700 γκολ στην τεράστια καριέρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News