default-image

Η βία και η ντροπή που δεν ξεπλένεται με λόγια

Ποδόσφαιρο
Η βία και η ντροπή που δεν ξεπλένεται με λόγια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ξέφραγο αμπέλι οι κουκουλοφόροι της ποδοσφαιρικής αλητείας - Όταν όλα στο "πεδίο" λειτουργούν με μεθόδους μαφίας... Τί λέμε τώρα Λευτέρη; Συσκέψεις, δηλώσεις και νομοσχέδια παραλλαγής;

Μετά τα γεγονότα ντροπής στο ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν για το Youth League, γίνεται ολοφάνερο, ότι τα λόγια πλέον έχουν χάσει τη σημασία τους, όπως και οι συνήθεις πρακτικές των συσκέψεων ή των νομοσχεδίων παραλλαγής καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται δραστικά μέτρα για να βγει από την κωμικοτραγική κατάσταση που το έχουν –χρόνια τώρα- τα συμφέροντα των μεγάλων.

Το παραμύθι έχει τελειώσει καθώς οι κουκουλοφόροι της αλητείας, αποκάλυψαν το τραγικό πρόσωπο μιας κατάστασης που βράζει όπως ένα ηφαίστειο. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε οι κινήσεις ισορροπίας, αφού πλέον γίνεται ολοφάνερο, ότι πρόκειται για μια ισορροπία τρόμου.

Αλλά τι να πεις που η ΕΠΟ με τους ξένους καλοπερασάκηδες, δεν δείχνει ικανή να επιτελέσει το ρόλο της ως κεντρικός ποδοσφαιρικός φορέας. Έρμαιο και κείνη «πόλων»…

Αυτή η ιστορία των «αφεντάδων» του ελληνικού πρωταθλήματος που διαρκώς παράγουν ανωμαλίες, δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Υπάρχει Πολιτεία που αν θέλει να βγάλει πραγματικές φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία με δάφνες, θα πρέπει να κάνει κινήσεις που θα στοχεύουν την θεσμική θωράκιση του ελληνικού ποδοσφαίρου με πραγματικά «υλικά». Το να τα βρούμε με τον έναν και ο άλλος να τα βρει με τον επόμενο, δεν παράγει τίποτα, αλλά ανακυκλώνει την ίδια ιστορία.

Από τη χθεσινή τραγωδία, μόνοι καθαροί οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο τους. Οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού ζήτησαν συγγνώμη από τους φιλάθλους της Μπάγερν για την εισβολή των κουκουλοφόρων εμφανώς αλληλέγγυοι.

[Ο επικεφαλής των ακαδημιών της Μπάγερν, Χόλγκερ Σέιτζ, μίλησε σε μέσο της πατρίδας του για όσα βίωσε και τόνισε ότι αν και είχε ζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, όσα συνέβησαν χθες στο Ρέντη ήταν… πόλεμος!

«Πριν από τέσσερα χρόνια, είχα ζήσει κάτι ανάλογο σε ένα παιχνίδι της Κ19 στη Νυρεμβέργη. Βρισκόμασταν στο προπονητικό κέντρο και είχε γίνει εισβολή οπαδών. Ωστόσο, αυτό που έγινε τώρα ήταν ακόμα πιο σκληρό και βίαιο. Βλέπαμε σοκαρισμένοι τους οπαδούς μας μέσα στα αίματα. Τους είχαν χτυπήσει. Ήταν πόλεμος. Χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα για να συνειδητοποιήσουμε. Κοιτάξαμε τριγύρω μας για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα παιδιά ήταν καλά και ασφαλή. Και να τα πάρουμε μακριά γρήγορα».

Ο Σέιτζ εξήγησε, επίσης, για ποιο λόγο η Κ19 της Μπάγερν δεν πήγε λίγο αργότερα στο «Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσει το παιχνίδι των ανδρών.]

Οι εικόνες με ανοιγμένα κεφάλια Γερμανών φιλάθλων, μας ντροπιάζουν σαν Έλληνες Πολίτες σε όλο τον πλανήτη. (Χαχόλοι…)

Ντροπή! Τέλειος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από το τρομερό σοκ που προκαλούν οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από το Ρέντη με οπαδούς της Μπάγερν Μονάχου να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι μετά το «ντου» χούλιγκαν στο παιχνίδι Νέων του Ολυμπιακού με τους Γερμανούς για το Youth League.

Εδώ σε θέλω τώρα αγαπητέ υφυπουργέ μας Λευτέρη Αυγενάκη… Είδες που αυτοί δεν παίρνουν χαμπάρι ούτε από πολιτικές προσπάθειες, συσκέψεις, νομοσχέδια; Το είχαμε επισημάνει. Είναι αδίστακτοι για τα συμφέροντά τους.

Από το «Αναχώματα στην προσπάθεια Αυγενάκη για τη βία, από «χονδρούς και νάνους», μόλις 13 μέρες μετά…» μέχρι «Το βαρέλι που δεν έχει πάτο και τα παραπλανημένα... πλάνα».

Μπορούν να καταλάβουν οι επικοινωνιακοί επιτετραμμένοι των μεγάλων ΠΑΕ, κάθε λογής,  ότι οι φραστικοί λεονταρισμοί τους προκαλούν βία, δίνοντας τελικές πάσες αμαυρώνοντας την ίδια την ιστορία, το προφίλ και την αθλητική οντότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου;

 «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, δεν μας αντιπροσωπεύει. Ζητάμε συγγνώμη…» έσπευσε να δηλώσει βαθύτατα στενοχωρημένος ο προπονητής της νεανικής ομάδας του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυρογενίδης που την οδήγησε στο παιγνίδι του Youth League απέναντι στην Μπάγερν.

Τι συγγνώμη να ζητήσει ο άνθρωπος έχοντας μπροστά του «εκτρεφόμενους» κάφρους;

Αλήθεια ποιος εκθρέφει –αφού αντί να προστατεύει τους ρίχνει «τροφή»- αυτούς τους κουκουλοφόρους χούλιγκαν που επιτέθηκαν στους οπαδούς της Μπάγερν;

(Φαινόμενο κοινωνικής βίας, ή φαινόμενο του ότι σπέρνεις θερίζεις;)

Το είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο μας ( «Η τρομακτικά αρνητική χρήση των λέξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο») με αφορμή… τους «χοντρούς» και τους «νάνους» ότι η επικοινωνία ΠΑΕ και παραγόντων μοιάζει με μια τραγική αργκό που επηρεάζει τρομακτικά την ισορροπία που απαιτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Οι λέξεις έχουν ισχύ. Το νόημά τους κρυσταλλώνει τις αντιλήψεις που διαμορφώνουν τις πεποιθήσεις μας, οδηγούν τη συμπεριφορά μας και τελικά δημιουργούν τον κόσμο μας».

-Όχι δεν λέμε ότι υποκινήθηκαν οι κουκουλοφόροι από τον Ολυμπιακό ή από δηλώσεις παραγόντων του, λέμε ότι οι δηλώσεις «επωνύμων» σε αυτόν τον άχαρο πόλεμο του ελληνικού ποδοσφαίρου μεταξύ των «βουβαλιών» ενθαρρύνει την ακραία δράση οπαδών, όπως ακριβώς ακραίες οι λέξεις στο παιγνίδι που παίζουν ως καραγκιοζοπαίχτες  του διαδικτύου οι αντίπαλοι «ειδικοί» του είδους της κόντρας… στα χαμηλά.

-Κατάλαβες Γιωργάκη που είσαι συμπαίκτης στην βλακεία με τις εξυπνάδες; Αυτά που κάνετε με τον Κωστάρα δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε πέντε λεπτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Απευθείας κόκκινη κάρτα και να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις στον δρόμο…

(Αλήθεια, δεν συνέλαβαν κανέναν;)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News