default-image

Χόρχε Βαλντάνο: «Σας παραπλανούν όταν λένε ότι το VAR έχει φέρει περισσότερη δικαιοσύνη..."

Απόψεις
Χόρχε Βαλντάνο: «Σας παραπλανούν όταν λένε ότι το VAR έχει φέρει περισσότερη δικαιοσύνη..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Αν αναλογιστεί κάποιος ότι η τεχνολογία του VAR, φέρνει σφοδρές αντιδράσεις σε καορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, για τον τρόπο χρήσης του, τι να πεις για όσα άχαρα συμβαίνουν στη χώρα μας, όπου οι σταθερές αξιών του ποδοσφαίρου είναι τόσο ελαστικές;

Κατά καιρούς έχουμε αναφέρει τρανταχτές περιπτώσεις από το Ισπανικό και το Ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά αυτά που συμβαίνουν στην "έμπειρη" για τη χρήση του Ισπανία, είναι κάτι που δεν μπορείς να καταχωρήσεις στα αναμενόμενα γεγονότα.

Κι όμως παρακολουθώντας τα δρώμενα στη La Liga, οι φωνές είναι συχνές κατά της χρήσης της τεχνολογίας. Πόσο μάλλον όταν βλέπεις έναν από τους μεγάλους διεθνείς σταρ, όπως ο Αργεντίνος Χόρχε Βαλντάνο, να στάζουν δηλητήριο για το VAR.

Γνωρίζοντας μάλιστα ότι συν τοις άλλοις ο Βαλντάνο είναι από τις προσωπικότητες με βαρύνουσα γνώση για το ποδόσφαιρο και από τα περιζητητα πρόσωπα σχολιασμού στα μεγάλα δίκτυα του κόσμου.

Το VAR χρησιμοποιείται στη La Liga εδώ και αρκετό καιρό, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν ωφελεί το άθλημα.

Ο Χόρχε Βαλντάνο δηλώνει κατηγορηματικά ότι «όταν λένε ότι το VAR έχει φέρει περισσότερη δικαιοσύνη, σας εξαπατούν»!

Η Λεγκανιές είναι η τελευταία ομάδα που έχει αδικηθεί με τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία χρησιμοποιείται στο κορυφαίο ισπανικό πρωτάθλημα, με τον πρόεδρό της μάλσιτα να φτάνει μέχρι και να ζητήσει επισήμως την επανάληψη του αγώνα ενάντια στη Λεβάντε.

«Ακόμη δυσπιστώ στην χρήση του VAR και μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά, σας παραπλανούν όταν λένε ότι έχει φέρει περισσότερη δικαιοσύνη», τόνισε ο Βαλντάνο σε συνέντευξή του στο «El Transistor» .

«Δεν έχουμε ιδέα για το ποια δικαιοσύνη μιλάνε. Υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες μια ποινή ερμηνεύεται με έναν τρόπο και μια άλλη μέρα, την επόμενη μέρα, είναι οφσάιντ με χιλιοστά… Με αφήνουν άβολο, όλα αυτά τα πράγματα. Λένε ότι είναι επιστημονικά, αλλά στην πραγματικότητα μας αφήνει με μεγαλύτερη αίσθηση υποψίας».

Ο Αργεντινός σίγουρα δεν τάσσεται υπέρ του πώς χρησιμοποιείται το VAR αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό μόνο με μια πιο προηγμένη κλιμακωτή έκδοση της τεχνολογίας για το ποδόσφαιρο. «Είμαι πολύ θετικός με την τεχνολογία, αλλά για το ποδόσφαιρο με βρίσκει αντίθετο. Η επιτυχία του είναι ακριβώς όταν είναι τόσο πρωτόγονο και φυσικό»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News