default-image

Ο Ρονάλντο την ώρα της βράβευσης του Μέσι και… η αυγή που έρχεται πάντα μετά τη νύχτα

Απόψεις
Ο Ρονάλντο την ώρα της βράβευσης του Μέσι και… η αυγή που έρχεται πάντα μετά τη νύχτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος σταρ «αιτιολογήθηκε» λογοτεχνικά για την απουσία του από τα βραβεία «The Best» της FIFA με μια φωτογραφία κι ένα κείμενο από το «Ανθολόγιο» της φιλοσοφικής λογοτεχνίας

Δευτέρα βράδυ είδαμε την ετήσια εκδήλωση της FIFA από τη Σκάλα του Μιλάνου για τα βραβεία των Καλύτερων της χρονιάς που πέρασε, με το Μέσι σταρ της βραδιάς από την πρώτη σειρά των καθισμάτων του περίφημου θεάτρου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να μην εμφανιστεί, γιατί υποτίθεται προσπαθούσε να ανακάμψει από ένα μυϊκό τραυματισμό για να παίξει την Τρίτη.

Και έτσι  δεν έκανε ένα ταξίδι λίγων χιλιομέτρων, με την αιτιολογία ότι η  Γιουβέντους πρόκειται να ταξιδέψει στην Μπρέσια σε λιγότερο από 24 ώρες , αν και αυτός ο λόγος δεν εμπόδισε τον  συμπαίκτη του Ματέις ντε Λιχτ, να παραστεί στην τελετή.

Ο Ρονάλντο ανέβασε μια εικόνα στο Instagram με τον εαυτό του από το σπίτι την ώρα που ο Μέσι κέρδιζε το βραβείο του, γράφοντας:

"Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη. Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα, αλλά κάνετε ό, τι μπορείτε για να μετατρέψετε τα όνειρά σας σε πραγματικότητα και να προσπαθήσετε να έχετε κατά νου ότι μετά από τη νύχτα έρχεται πάντα η αυγή".

[Paciência e persistência são duas características que diferenciam o profissional do amador. Tudo o que hoje é grande um dia começou pequeno. Você não pode fazer tudo, mas faça tudo o que puder para transformar seus sonhos em realidade. LR ]

Όλο αυτό το σκηνικό σχολιάστηκε ραγδαίως στα ευρωπαϊκά μέσα.

Το γεγονός ότι το Μιλάνο βρίσκεται στην πορεία προς την Μπρέσια από το Τορίνο κονταίνει τη δικαιολογία, όπως και το γεγονός ότι ο Μέσι οφείλει επίσης να παίξει με τη Μπαρτσελόνα το ίδιο βράδυ κόντρα στην Βιγιαρεάλ και το 90λεπτο ταξίδι του στην Ισπανία διαρκεί... περισσότερο από το ταξίδι του Ρονάλντο στο Τορίνο.

Πράγματι, ο Μέσι αναδείχτηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς, αφήνοντας τον Ματέις ντε Λιχτ και τον Ρονάλντο σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Ρονάλντο δεν έχει ψηφίσει ποτέ τον Μέσι στο πλαίσιο των βραβείων "The Best" ή του "Ballon d'Or", ενώ ο Μέσι έχει ψηφίσει για τον Ρονάλντο τέσσερις φορές από το 2010.

Επίσης, ο Ρονάλντο ήταν ένας από τους τρεις ψηφοφόρους (από συνολικά 400) για να διαλέξει τον Ματέις ντε Λιχτ, ως παίκτη της χρονιάς (οι άλλοι δύο ήταν οι Αμπντούλ Μπα και Νταμινί Μπανέλι Abdoul Ba και Dlamini Banele , οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων της Μαυριτανίας και της Εσουατίνι).

>Ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα και της εθνικής ομάδας της Αργεντινής είχε ήδη κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι (τρίτο σερί και έκτο στην καριέρα του), ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στο Champions League για τη σεζόν 2018-2019, αναδείχθηκε καλύτερος επιθετικός στη διοργάνωση, κατέκτησε το βραβείο για το καλύτερο γκολ (με το φάουλ στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στη Λίβερπουλ), πήρε το La Liga Best Player, το La Liga Best Forward και το La Liga Best Playmaker, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της FIFPro.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News