default-image

Παραλίγο να πεθάνει το 2012 ο Φαν Ντάικ

Ποδόσφαιρο
Παραλίγο να πεθάνει το 2012 ο Φαν Ντάικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άγνωστη περιπέτεια του κορυφαίου αμυντικού του πλανήτη

Είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος αμυντικός του πλανήτη και μοιάζει ώρες-ώρες ανίκητος. Όμως ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ λίγο είχε λείψει να χάσει την ζωή του πριν από επτά χρόνια, όπως αποκάλυψε ένας παλιός προπονητής του.

Το 2012 ο 20χρονος τότε Ολλανδός στόπερ αγωνιζόταν στην Χρόνινχεν, όταν ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία, που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως απλή ίωση. «Ήταν άρρωστος, αλλά δεν είχαμε καταλάβει πόσο σοβαρά», δήλωσε σε συνέντευξή του στο FourFourTwo ο προπονητής των αναπληρωματικών της ολλανδικής ομάδας, Ντικ Λουκίεν. «Ήταν στο σπίτι του και πονούσε πολύ. Πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν του βρήκαν τίποτα και τον έστειλαν ξανά σπίτι του. Όμως ο πόνος χειροτέρευε και όταν ήρθε η μητέρα του να τον δει αντιλήφθηκε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Τον πήγε σε ένα άλλο νοσοκομείο και αυτό αποδείχτηκε σωτήριο. Ήμουν σοκαρισμένος, γιατί όταν τον ξαναείδα είχε μεταμορφωθεί από έναν μεγαλόσωμο άνδρα σε έναν… ζαρωμένο άντρα. Ευτυχώς κατάφερε να συνέλθει γρήγορα», θυμάται ο προπονητής του.

Ο Φαν Ντάικ αποδείχτηκε πως είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα που μετατράπηκε σε περιτονίτιδα και επηρέασε τα νεφρά του. Η επέμβαση που έκανε εσπευσμένα έσωσε τη ζωή του Ολλανδού άσου, που έφτασε στο σημείο μέχρι και να κάνει διαθήκη (!) για να εξασφαλίσει την οικογένειά του.

Ο ίδιος ο στόπερ της Λίβερπουλ σε μια συνέντευξή του τότε είχε πει: «Ακόμη θυμάμαι που ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι και είχα παντού σωληνάκια στο σώμα μου. Σκεφτόμουν το χειρότερο, η ζωή μου κινδύνευε και έπρεπε να σκεφτούμε όλα τα ενδεχόμενα. Έπρεπε να υπογράψω κάτι χαρτιά, σαν διαθήκη, γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει».

Ο Φαν Ντάικ έχασε τους δύο τελευταίους μήνες εκείνης της σεζόν, αλλά… επιβίωσε και επέστρεψε δριμύτερος. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους, με τον 28χρονο άσο να διαπρέπει με την Λίβερπουλ και την εθνική Ολλανδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News