default-image

Καυτοί σχολιασμοί διεθνώς για το λογότυπο του Μουντιάλ στο Κατάρ

Απόψεις
Καυτοί σχολιασμοί διεθνώς για το λογότυπο του Μουντιάλ στο Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σχολιάστηκε  ποικιλοτρόπως διεθνώς το σήμα του Μουντιάλ 2022 που παρουσίασαν οι διοργανωτές στο Κατάρ, 3.5 χρόνια πριν  ξεκινήσει, καθώς πολλοί συνδύασαν το σήμα του άπειρου με τις αμέτρητες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για να φτιαχτούν τα γήπεδα.

Το έμβλημα παρουσιάστηκε και επίσημα μέσα από τις σελίδες της FIFA  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ερμηνεύοντας το «logo» του Μουντιάλ ότι μοιάζει, με το σχήμα του βαρύτιμου τροπαίου της διοργάνωσης και κατά κάποιο τρόπο το αντικαθιστά στη μορφή «2 σε 1»!

Όμως τα σχόλια που αναρτήθηκαν κυρίως στο twitter, κινήθηκαν στη λογική των καταπιεστικών συνθηκών εργασίας για την κατασκευή των γηπέδων και τους εργαζόμενους που έχασαν τη δική τους από τις εργασιακές συνθήκες στο Κατάρ.

Το γεγονός μάλιστα ότι το σήμα ταιριάζει περισσότερο με αυτό του «άπειρου» (πλαγιαστό), παρά του μουντιαλικού τροπαίου, γράφηκαν πολλά. Όπως:

Είναι όμορφο! Τι πιο καταπληκτικός τρόπος για να αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους, για να οικοδομήσουν τα γήπεδα τους και τους πολλούς περισσότερους που καταπιέστηκαν σε αυτή την πολύ ανεκτική χώρα!»

-"Το κόκκινο αίμα συμβολίζει τους νεκρούς δούλους που έπρεπε να βοηθήσουν στην κατασκευή των σταδίων;"

-«Επέλεξαν το άπειρο για να συμβολίζει το πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κατασκευή των σταδίων τους;»

Θα πρέπει να είναι αλυσίδες και δεσμά, δεδομένου ότι τα γήπεδα τα έκτισαν δούλοι!»

[Replying to

@ESPNFC

It’s beautiful! What an amazing way to pay tribute to all those who’ve died building their stadiums and the many more who will be oppressed in that very tolerant country!]

Πρόκειται πάντως για ένα διαφορετικό λογότυπο σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Κατά την επίσημη παρουσία του στην Ντόχα, ταυτόχρονα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τη συγχρονισμένη προβολή σε πολλά από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της χώρας, όπως το Burj Doha, Katara Cultural Village Amphitheatre, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Souq Waqif και το Msheireb και το Φρούριο Al Zubarah, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το Μουντιάλ του 2022 θα είναι ιστορικό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα γίνει τον χειμώνα. Τον τελικό, θα τον δούμε με στολισμένο δέντρο (18 Δεκεμβρίου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News