default-image

Oι παίκτες κάνουν τον προπονητή, ή ο προπονητής τους παίκτες;

Απόψεις
Oι παίκτες κάνουν τον προπονητή, ή ο προπονητής τους παίκτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τα παραδείγματα Σάντος και Γκουαρδιόλα και τους κορυφαίους της FIFA...

Ανακοινώθηκαν από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι τελικές υποψηφιότητες για τα βραβεία του 2019 και παρουσιάστηκαν οι τελικές τριάδες... Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, έχοντας νικήσει τους Μέσι και Κριστιάνο για το βραβείο του κορυφαίου της UEFA, ανταγωνίζεται ξανά τους δυο σούπερ σταρ και για τον καλύτερο άνδρα ποδοσφαιριστή της FIFA. Παρόλο που από μικρός συμπαθώ την Λίβερπουλ και δέχομαι πως αυτός ο παίκτης έπαιξε μεγάλο ρόλο για να γίνει η ιστορική ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης να μου επιτρέψετε να γράψω πως σαν λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου δεν θα έλεγα...ποτέ καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο έναν αμυντικό... Πάμε παρακάτω. Η επιτυχημένη παρουσία των Λίβερπουλ, Σίτι και Τότεναμ στην περασμένη αγωνιστική περίοδο έκαναν τους Κλοπ, Γκουαρδιόλα και Ποτσετίνο να διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου κόουτς! Όσον αφορά στο καλύτερο γκολ (βραβείο Puskas), εκεί περιορίστηκαν οι υποψηφιότητες στο ψιλοκρεμαστό του Μέσι απέναντι στη Μπέτις, στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κιντέρο για τη Ρίβερ απέναντι στη Ράσινγκ Κλουμπ και στο ανάποδο ψαλίδι του Ζόρι σε ματς Ντέμπρετσεν – Φερεντσβάρος. Ακόμη, Άλισον, Έντερσον και Τερ - Στέγκεν διεκδικούν τη διάκριση του κορυφαίου τερματοφύλακα, με τους δυο γκολκίπερ των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι σε ακόμα μια «μάχη». 

Βέβαια, δε λέμε, το αγγλικό πρωτάθλημα όπως και το ισπανικό είναι τα κορυφαία στον κόσμο και οι ομάδες από τα δυο αυτά πρωταθλήματα ξεχωρίζουν στην Ευρώπη, όμως πολλές φορές πρέπει να βλέπουμε και... ολόκληρο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο! Και εξηγούμαστε. Σίγουρα ο Φερνάντο Σάντος ήταν αουτσάιντερ για να μπει στην κορυφαία τριάδα των προπονητών. Αν μη τι άλλο ο θεσμός του Nations League που κατέκτησε η Πορτογαλία δεν έχει γίνει ακόμα ευρέως γνωστός. Ωστόσο αξίζει τον κόπο να δούμε ποιες ομάδες λύγισαν οι παίκτες του Σάντος για να φτάσουν στην ευρωκούπα και βέβαια ποιοι ήταν αυτοί οι παίκτες. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός στα προκριματικά έπαιξε ο Φερνάντο και στη συνέχεια που τον είχε, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου κόντρα σε μεγαθήρια και βέβαια στον τελικό πήρε την νίκη απέναντι στην Ολλανδία του Φαν Ντάικ και των άλλων μεγάλων αστεριών. Από την άλλη πλευρά ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε τον τίτλο στην Αγγλία και σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Μήπως όμως θα ήταν...αποτυχία αν δεν τα κατάφερνε αφού με το μπάτζετ που είχε στην διάθεσή του και το ρόστερ φυσικά της Σίτι, μόνο η Λίβερπουλ μπορούσε να τον απειλήσει (όπως και έγινε); Για τον Κλοπ και τον Ποτσετίνο δεν μπορεί κανείς να κάνει το παραμικρό σχόλιο αμφισβήτησης.

Ο Γιούργκεν οδήγησε την Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ με εκπληκτικό ποδόσφαιρο και επική πρόκριση-ανατροπή κατά της Μπαρτσελόνα ενώ ο Ποτσετίνο οδηγησε την Τότεναμ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που μόνο...δυο-τρεις τρελοί στο βόρειο Λονδίνο πίστευαν το περασμένο καλοκαίρι. Καλώς σας βρήκα και καλό μήνα. (η ευχή "καλό χειμώνα" δεν είναι από τις αγαπημένες μου)...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News