default-image

Τρομερός τελικός, στη Λίβερπουλ το Σούπερ Καπ

Ποδόσφαιρο
Τρομερός τελικός, στη Λίβερπουλ το Σούπερ Καπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκολ, θέαμα και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι στην Πόλη...

Στο γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη χρειάστηκαν 120' αγωνιστικά λεπτά και 10 πέναλτι για ολοκληρωθεί η... ποδοσφαιρική «παράσταση» και η Λίβερπουλ να φέρει στο «Άνφιλντ» το τέταρτο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην ιστορία της.

Στο πρώτο ημίχρονο εκείνη που ξεκίνησε δυναμικά ήταν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία επιβάλλοντας τον ρυθμό της κατάφερε να απειλήσει αρκετές φορές την εστία των «μπλε». Όμως, μετά το πρώτο 20λεπτό η Τσέλσι... «ξύπνησε». Η ομάδα του Λονδίνου αντέδρασε στην υπεροχή των «κόκκινων» και με τους Πέδρο, Πούλισιτς και Ζιρού προσπάθησε επανειλημμένα να «σπάσει» την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Ο Πέδρο έφτασε στο... «τσακ» στο 22', αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ. Όμως, στο 36' ο Ζιρού με πανέμορφο πλασέ, μετά από ασίστ του Πούλισιτς, έκανε το 1-0 για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο κι έστειλε την Τσέλσι στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Η Λίβερπουλ ήταν ξανά αυτή που μπήκε «φουριόζα» στο ματς και στο 48' μετά από αδράνεια στην άμυνα των αντιπάλων, με τον Σάντιο Μανέ ισοφάρισε σε 1-1. Μετά την ισοφάριση οι δύο ομάδες έριξαν κάπως το «τέμπο» του ματς αλλά ευκαιρίες υπήρχαν, με κύρια του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 74' ο οποίος και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ύστερα από ασταθή απόκρουση του Κέπα σε σουτ του Σαλάχ. Βέβαια, η Τσέλσι προσπάθησε να απαντήσει αλλά με τα... «πολλά» εν τέλει, το 1-1 δεν άλλαξε κι έστειλε τις δύο ομάδες στην διαδικασία της παράτασης.

Παράταση η οποία κι αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετή για να «λύσει» τις διαφορές των δύο αυτών ομάδων. Στο 95' ο Σάντιο Μανέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα έκανε το 2-1, όμως οι Λονδρέζοι «απάντησαν» άμεσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο έξι λεπτά αργότερα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Σκορ το οποίο αν και ολοκλήρωσε το πρώτο 15λεπτο, στην συνέχεια και οι δύο τερματοφύλακες υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους, στέλνοντας τον απίστευτο αυτόν αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι.

Διαδικασία στην οποία ο «ήρωας» της βραδιάς έγινε ο τερματοφύλακας, Άντριαν, ενώ ο «μοιραίος» της Τσέλσι ο Άμπραχαμ. Ο πορτιέρο των «κόκκινων» απέκρουσε το πέναλτι του νεαρού επιθετικού και με σκορ 5-4 η Λίβερπουλ πλέον μπορούσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του φετινού Σούπερ Καπ Ευρώπης. Από πλευράς νικητών, εύστοχοι ήταν οι Φιρμίνο, Φαμπίνιο, Οριγκί, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Σαλάχ, ενώ από πλευράς ηττημένων οι Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Μάουντ και Έμερσον.

Έτσι, η Λίβερπουλ έφτασε στις τέσσερις κατακτήσεις Σούπερ Καπ στην ιστορία της, μετά απ' αυτές του 1977, 2001 και 2005, ενώ η Τσέλσι παρέμεινε στο ένα τρόπαιο το οποίο και είχε κατακτήσει το 1998.

Μετά λοιπόν απ' αυτή την... «παράσταση», το ερχόμενο σαββατοκύριακο οι δύο ομάδες επιστρέφουν στο «Νησί» για την 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την Λίβερπουλ να φιλοξενείται από την Σαουθάμπτον το απόγευμα του Σαββάτου και την Τσέλσι να αντιμετωπίζει την Λέστερ εντός έδρας την επόμενη ημέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (4-3-3): Αντριάν – Ρόμπερτσον (91' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ – Μίλνερ (64' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Φαμπίνιο – Μανέ (103' Οριγκί), Τσαμπερλέιν (46' Φιρμίνο), Σαλάχ.

Τσέλσι (4-3-3): Αριθαμπαλάγκα – Έμερσον, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Κρίστενσεν (84' Τομόρι) – Ζορζίνιο, Κόβασιτς (101' Μπάρκλεϊ), Καντέ – Πούλισιτς (74' Μάουντ), Πέδρο, Ζιρού (74' Άμπραχαμ).

Πηγή: England365.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News