default-image

Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Ντιέγκο Φορλάν

Ποδόσφαιρο
Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Ντιέγκο Φορλάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση

Η σπουδαία καριέρα του Ντιέγκο Φορλάν έφτασε στο τέλος της, καθώς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο σπουδαίος Ουρουγουανός φορ, έχοντας περάσει από Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Βιγιαρεάλ, ολοκλήρωσε μία αξιοζήλευτη πορεία 25 χρόνων με 221 γκολ σε 582 επαγγελματικά ματς, με πιο πρόσφατο σταθμό την Kitchee του Χονγκ-Κονγκ.

Με 36 τέρματα σε 112 εμφανίσεις με την εθνική Ουρουγουάης, ο Φορλάν υπήρξε κι ένας εκ των σημαντικότερων παικτών στην ιστορία της «σελέστε», συμβάλλοντας τα μέγιστα να φτάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής το 2010, πραγματοποιώντας μία σειρά από εμφανίσεις που τον καθιέρωσαν στην «αφρόκρεμα» του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρώτου Europa League, τη σεζόν 2009-2010 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας ο Φορλάν μία χρονιά νωρίτερα είχε σημειώσει 32 γκολ σε 33 εμφανίσεις στη La Liga, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Συνολικά, στο ισπανικό πρωτάθλημα πέτυχε 128 τέρματα σε 240 εμφανίσεις με τους «ροχιμπλάνκος» και τη Βιγιαρεάλ, με την οποία είχε φτάσει το 2006 στα ημιτελικά του Champions League.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News