default-image

Η Λίβερπουλ ξόδεψε μόνο... 1.9 εκ. ευρώ για τις μεταγραφές

Ποδόσφαιρο
Η Λίβερπουλ ξόδεψε μόνο... 1.9 εκ. ευρώ για τις μεταγραφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδωσε τα λιγότερα χρήματα στην Αγγλία...

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου με την αναμέτρηση Λίβερπουλ - Νόριτς ξεκινάει η Premier League 2019-2020. Και η αλήθεια είναι πως σε σχέση με περασμένες μεταγραφικές περιόδους, φέτος το καλοκαίρι η δραστηριότητα των ομάδων στο 'πάρε - δώσε' ήταν περιορισμένη. Και με μόλις πέντε μέρες να απομένουν μέχρι να κλείσει το φετινό μεταγραφικό παράθυρο, δύσκολα θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

Αυτή που εντυπωσίασε ήταν η Άστον Βίλα. Ανέβηκε μέσω των playoffs της Championship και στις μεταγραφές... αφήνιασε, πληρώνοντας σχεδόν 150 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ της! Η Άρσεναλ με το 80άρι για τον Νικολά Πεπέ έκανε την ρελάνς των τελευταίων ημερών και είναι η δεύτερη ομάδα που έχει ξοδέψει τα περισσότερα.

Η σημαντική κίνηση της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι ήρθε με την απόκτηση του Ρόντρι αντί 70 εκατ. ευρώ, ενώ η Λέστερ με τα 45 εκατ. ευρώ για τον Τίλεμανς και άλλα 33 εκατ. ευρώ για τον Αγιόθε Πέρεθ είναι στην 4η θέση της σχετικής λίστας. Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤότεναμ, Γουλβς και Γουέστ Χαμ ακολουθούν με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας πραγματοποιήσει από μια τουλάχιστον πολύ δαπανηρή μεταγραφή. Γουάν-Μπισάκα για τους 'κόκκινους διαβόλους', Εντομπελέ για τους Spurs, Ραούλ Χιμένεθ για τους 'λύκους' και Σεμπαστιάν Αλέ για τα 'σφυριά'.

Υπήρξαν ωστόσο και οι ομάδες που ελάχιστα κοίταξαν να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Πρώτη και καλύτερη η Λίβερπουλ, κάτοχος του Champions League και εκ των φαβορί του τίτλου στην Αγγλία τη νέα σεζόν, που ξόδεψε μόλις 1,9 εκατ. ευρώ για τον 17χρονο Σεπ φαν ντεν Μπεργκ της Τσβόλε και είναι στην τελευταία θέση της λίστας. Λίγα πράγματα και από την Κρίσταλ Πάλας, που παρουσιάζει κέρδος 52,20 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις. Συνολικά πέντε ομάδες για την ώρα βγαίνουν 'κερδισμένες' οικονομικά από τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό τους. Η Τσέλσι με την παραχώρηση του Αζάρ στην Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζει κέρδος σχεδόν 75 εκατ. ευρώ.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ξεκινούν την διοργάνωση με την στάμπα των ομάδων που θα μονομαχήσουν για τον τίτλο. Το ερώτημα για τους 'κόκκινους' του Γιούργκεν Κλοπ είναι αν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς ουσιαστική ενίσχυση. Τα τελευταία χρόνια για την Λίβερπουλ αποδεικνύεται πιο εφικτή η κατάκτηση του Champions League, παρά της Premier League. Ίσως αυτό αποδειχθεί και τη νέα σεζόν, εκτός αν για την ομάδα του Μέρσεσαϊντ τα 1,9 εκατ. ευρώ είναι αρκετά για να φέρουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο Anfield μετά από 30 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News