default-image

Με Κραϊόβα ή Χόνβεντ η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Με Κραϊόβα ή Χόνβεντ η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε και τους αντιπάλους για Ολυμπιακό (αν αποκλειστεί από την Πλζέν), Ατρόμητο και Άρη…

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση σε ότι αφορά στη διοργάνωση του Europa League. H AEK θα παίξει ή με Κραϊόβα ή Χόνβεντ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Βατή η κλήρωση για την Ένωση, που μπορεί να περάσει στα playoffs του θεσμού.

Ο πρώτος αγώνας θα είναι στις 8 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 15 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορεί να θεωρηθεί φόβητρο, με τον Δικέφαλο να έχει όλα τα φόντα να προκριθεί στα playoffs του θεσμού. Το θετικό για την Ένωση είναι πως απέφυγε την τουρκική Τράμπζονσπορ.

Η Χόνβεντ βγήκε στην Ευρώπη ως τέταρτη από το πρωτάθλημα Ουγγαρίας και στον πρώτο προκριματικό γύρο του θεσμού απέκλεισε τη Ζάλγκιρις από τη Λιθουανία, ενώ η Κραϊόβα μετέχει ως τρίτη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος Ρουμανίας (ήταν τέταρτη στα playoffs) και στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Σαμπάιλ από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ατρόμητος αν περάσει την Ντουναϊσκα παίζει με Λέγκια Βαρσοβίας - Κουόπιο. Η Κουόπιο στο περσινό πρωτάθλημα είχε τερματίσει 4η με 29 βαθμούς σε 17 αγώνες, ενώ φέτος σε 8 ματς είναι 6η με 12 βαθμούς. Όσον αφορά στην Λέγκια Βαρσοβίας είναι η μεγαλύτερη δύναμη του πολωνικού ποδοσφαίρου και από το 2013 μέχρι σήμερα έχασε μόλις δύο πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του την Αντβέρπ, αν αποκλειστεί από την Πλζεν. Σε περίπτωση λοιπόν που οι "ερυθρόλευκοι" δεν τα καταφέρουν με αντίπαλο τη Βικτόρια Πλζεν και αποκλειστούν στον Β' προκριματικό γύρο του Champions League, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Europa, μέσω της τρίτης προκριματικής φάσης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του Γ' προκριματικού γύρου την Αντβέρπ από το Βέλγιο στις 8 και 15 Αυγούστου με τη ρεβάνς στο "Καραϊσκάκη". Η Αντβέρπ κατέληξε πέρυσι στην 4η θέση του πρωταθλήματος μέσω της διαδικασίας των Play off. Έχει προπονητή τον γνωστό μας από την θητεία του στον ΠΑΟΚ την περίοδο 2011-2012, 66χρονο Ρουμάνο Λάζλο Μπόλονι. Εκεί αγωνίζεται ο πρώην "ερυθρόλευκος" Σαμπού Γιαταμπάρε, αλλά και ο 33χρονος Μποκανί, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις.

Μόλντε - Τσουκαρίτσκι ο νικητής του Άρη - ΑΕ Λεμεσού. Οι πρώτοι αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στις 8 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 15 του ίδιου μήνα. Η Μόλντε βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση του σουηδικού πρωταθλήματος, το οποίο άρχισε στις 30 Μαρτίου. Έχει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες έπειτα από 16 αγωνιστικές.

Η Τσουκαρίτσκι, από την άλλη, επιστρέφει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά έπειτα από μία διετία. Την τελευταία φορά που είχε πάρει μέρος στο Europa League ήταν τη σεζόν 2016-17, όταν αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο από την ουγγρική Βιντεότον.

Στο Γκντάνσκ ο τελικός στις 27 Μαΐου.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News