Διεθνές Ποδόσφαιρο

Συγκλονίζει ο Μιχαΐλοβιτς: «Θα νικήσω τη λευχαιμία για τα παιδιά μου»

Ο Σέρβος προπονητής της Μπολόνια μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Σοκ έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική Ιταλία και όχι μόνο, η αποκάλυψη του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Σέρβος προπονητής της Μπολόνια, παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου με δάκρυα στα μάτια ενημέρωσε ότι πάσχει από λευχαιμία και δήλωσε έτοιμος να νικήσει για τα παιδιά του.

Όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει στην ιταλική ομάδα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και θεραπείες.  

«Κλαίω, φώναξα, αλλά θα νικήσω, είμαι σίγουρος», τόνισε και στο πλευρό του έχει τις ευχές όλων των φιλάθλων!

«Είμαι εξοργισμένος, αλλά ελπίζω πως θα κερδίσω αυτή τη μάχη και θα τα αφήσω πίσω μου. Δυστυχώς στη ζωή τίποτα δε μου δόθηκε, έπρεπε να αγωνιστώ για όλα. Τρελαίνομαι, γιατί σκεφτόμουν πως είμαι από τους τελευταίους που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν. Ήμουν δυνατός, έκανα εξετάσεις στις 28 Φεβρουαρίου και ήταν όλα φυσιολογικά. Έκανα τα πάντα μέχρι τον Μάη, ούτε κόπωση, ούτε πόνους, όλα φυσιολογικά. Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο, οπότε πάντα έκανα εξετάσεις τακτικά. Αν δεν είχαμε κάνει αυτές τις εξετάσεις, δεν θα έδειχναν συμπτώματα για ένα χρόνο.

Κανείς από εμάς δεν πρέπει να πιστεύει ότι είναι άτρωτος. Όλοι μας πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί σε μας, αλλά όταν συμβεί, είναι ένα συγκλονιστικό πλήγμα. Η μόνη ελπίδα μας είναι η πρόβλεψη, γιατί αν το ανακαλύψουν μετά από δύο μήνες ή μετά από ένα χρόνο θα έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά. 

Άλλαξε η ζωή μου σε μια στιγμή. Όταν κοιμάστε κι έχετε έναν εφιάλτη, ξυπνάτε και όλα καλά. Το πιο συγκλονιστικό είναι να ξυπνάς και να ξέρεις πως αυτό που συνέβη δεν είναι ένας εφιάλτης που πέρασε...

Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη Μπολόνια, από τον Πρόεδρο, το προσωπικό, καθώς μου έδειξαν ότι πρόκειται για μια οικογένεια και ότι με αγαπούν, όπως και οι παίκτες μου. Τους είπα πως θα κερδίσω αυτή τη μάχη, αλλά χρειάζομαι ανθρώπους γύρω μου που με αγαπούν. Το είδα αυτό στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μου.

Δεν μου αρέσει οι άνθρωποι να με λυπούνται. Κανείς δεν πρέπει να με λυπάται. Όταν έλαβα τα νέα, ήταν ένα πραγματικό χτύπημα. Κάθισα για μέρες να κλάψω, η ζωή περνάει από τα μάτια σου. Αυτά δεν είναι δάκρυα του φόβου. Θα νικήσω. Τους εξήγησα πως πρέπει να επιτεθούμε και να κερδίσουμε. Αν μείνουμε πίσω θα χάσουμε. Θα χρησιμοποιήσω την τακτική μου σε αυτή τη μάχη και είμαι βέβαιος πως θα κερδίσω», ανέφερε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς με δάκρυα στα μάτια.

Από την πλευρά του ο γιατρός της Μπολόνια δήλωσε μεταξύ άλλων για την ασθένεια του Σίνισα Μιχάιλοβιτς: «Θα υπάρχουν στιγμές που δεν θα είναι μαζί με την ομάδα καθώς θα χρειαστεί να είναι στο νοσοκομείο για θεραπεία, αρχίζοντας από την Τρίτη. Η αρρώστια αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί και να νικηθεί.

Παράλληλα με τη θεραπεία θα συνεχίσει να δουλεύει επειδή δεν θα μπορεί να ζήσει χωρίς να λέει στους παίκτες τι έκαναν λάθος. Δεν μπορούμε να πούμε πόσο θα κρατήσει η θεραπεία. Ξέρουμε τη διάγνωση αλλά δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τύπο λευχαιμίας, άρα δεν ξέρουμε και το συγκεκριμένο τύπο θεραπείας που θα ακολουθήσουμε και πόσο θα κρατήσει.

Τον ξέρω για 10 χρόνια τον Σίνισα, θα επιστρέψει πνευματικά και σωματικά πιο δυνατός από ποτέ. Είναι σαν ένα τανκ».

Σχόλια