default-image

Τρίτη η Αργεντινή με γκολάρα Ντιμπάλα και...αποβολή Μέσι

Ποδόσφαιρο
Τρίτη η Αργεντινή με γκολάρα Ντιμπάλα και...αποβολή Μέσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμός στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα με πάθος που έμοιαζε με...τελικό!

Παρηγοριά... ο μικρός τελικός: 2015 και 2016 συναντήθηκαν στον μεγάλο τελικό και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: να σηκώσει η Χιλή την κούπα στα πέναλτι. Αυτή τη φορά έπαιξαν στον μικρό τελικό και νικήτρια αποχώρησε η Αργεντινή. Σε ένα δυνατό ματς στα όρια του αντιαθλητικού, τον Μέσι να αποβάλλεται άδικα για δεύτερη φορά και 670 παιχνίδια μετά τον Αύγουστο του 2005 σε ένα φιλικό με την Ουγγαρία, η Αλμπισελέστε επικράτησε 2-1 και κατέκτησε την 3η θέση της... παρηγοριάς.

Οι νικητές ξεκίνησαν πολύ δυναμικά και στο 12' βρήκαν το γκολ. Ο Μέσι έπιασε στον ύπνο τους αντίπαλους και με γρήγορη εκτέλεση φάουλ στη μεσαία γραμμή έβγαλε τετ α τετ τον Αγουέρο, ο οποίος πέρασε και τον πορτιέρο. 10 λεπτά αργότερα, ο Λο Σέλσο πέρασε κάθετη στον Ντιμπάλα, που πήρε ωραία το κοντρόλ και πρόλαβε την έξοδο του Αριας, για να σκοράρει με λομπίτσα μόλις για δεύτερη φορά με το εθνόσημο.

Ωστόσο, στο 37' συνέβη κάτι απρόσμενο. Σε ανύποπτη φάση Μεδέλ και Μέσι είχαν κοκορομαχία, ο Χιλιανός κινήθηκε επιθετικά, ο Αργεντινός έμεινε σε παθητική στάση, αλλά αποβλήθηκαν και οι δύο. Στο 58' ο Λο Σέλσο έκανε ανούσιο πέναλτι σε φάση που δεν χρειαζόταν στον Αράνγκις και ο Βιδάλ ευστόχησε για το 2-1. Μέχρι το φινάλε ο Αγουέρο ήταν εκείνος που έχανε τις ευκαιρίες και δεν άλλαξε το σκορ, με την Αργεντινή να μην χάνει ποτέ σε κανονική διάρκεια Copa America από τη Χιλή (σε 28 μεταξύ τους) και να τερματίζει 3η.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι):

Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο, Παρέδες, Λο Σέλσο (89' Φούνες Μόρι), Ντε Πάουλ, Μέσι, Ντιμπάλα, Αγουέρο (81' Ματίας Σουάρες)

Χιλή (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Αριας, Χάρα (50' Μαριπάν), Ισλα, Μεδέλ, Ντίας, Αράνγκις (83' Καστίγιο), Βιδάλ, Μπουσεζούρ, Πούλγαρ, Αλέξις Σάντσες (17' Φερνάντες), Βάργας.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News