default-image

To Περού έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στα πέναλτι την Ουρουγουάη

Ποδόσφαιρο
To Περού έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στα πέναλτι την Ουρουγουάη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία γκολ των ηττημένων ακυρώθηκαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα λόγω VAR...

Mια μεγάλη έκπληξη έγινε στο τελευταίο ραντεβού για τα προημιτελικά του φετινού Copa America!

Η Ουρουγουάη κουβαλούσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στο Περού όμως δεν μπόρεσε να καταβάλλει τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε η αντίπαλός της στα 90 λεπτά έχοντας και την ατυχία να μην της μετρήσουν τρία γκολ ελέω VAR και τιμωρήθηκε στα πέναλτι όπου οδηγήθηκε ο αγώνας. Έτσι το Περού θα αντιμετωπίσει ξημερώματα Πέμπτης στα ημιτελικά την κάτοχο του τροπαίου Χιλή...

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε μεν την Ουρουγουάη να προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλία και το Περού να επιλέγει τις αντεπιθέσεις για να απειλεί, ωστόσο υπήρχε ισορροπία στην κατοχή της μπάλας και η μοναδική φάση άξια αναφοράς για κάποια από τις δύο ομάδες ήταν μία κεφαλιά του Σουάρες στο 15' που δεν βρήκε στόχο.

Ουσιαστικά, η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έλαβε χώρα στο 24ο λεπτό και είχε τη σφραγίδα των δύο σέντερ φορ ολκής της "σελέστε': ο Σουάρες έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ Γκαλέσε και ο Καβάνι πήρε το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής!

Η χαμένη αυτή ευκαιρία έδωσε πάντως ώθηση στην Ουρουγουάη, η οποία στη συνέχεια έγινε πιο πιεστική ψάχνοντας το γκολ και δεν επέτρεψε στο Περού να βγει με αξιώσεις μπροστά.

Στο 29' η ομάδα του Ταμπάρες βρήκε δίχτυα αλλά ο Ντε Αρασκαέτα ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ορθώς δεν μέτρησε, ενώ στο 37' είχε νέα καλή στιγμή, βλέποντας αυτή τη φορά το πλασέ του εντός περιοχής να αποκρούεται από τον κίπερ Γκαλέσε που βγήκε γρήγορα και του έκλεισε το οπτικό πεδίο.

Όσοι περίμεναν πως στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πιο γρήγορος ο ρυθμός και θα υπήρχαν περισσότερες φάσεις, από τη στιγμή που διακυβευόταν η πρόκριση στους "4", διαψεύστηκαν. Το τέμπο ήταν εξαιρετικά χαμηλό και τα λάθη αρκετά και από τις δύο ομάδες, ενώ τις ελάχιστες φορές που οι παίκτες του Ταμπάρες νίκησαν τους αντιπάλους τους, ηττήθηκαν από το... VAR!

Μετά από το γκολ του Ντε Αρασκαέτα που ακυρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ήρθαν στο δεύτερο μέρος τα τέρματα του Καβάνι στο 59' και του Σουάρες στο 73' να μην μετρήσουν ποτέ, με τον Βραζιλιάνο διαιτητή, Σαμπάιο, να συμβουλεύεται σε αμφότερες τις (δύσκολες) φάσεις την τεχνολογία και να διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι (Σουάρες και Καβάνι φάνηκαν να είναι οριακά σε θέση οφσάιντ).

Παρά την απογοήτευση, η Ουρουγουάη συνέχισε να πιέζει το Περού που έπαιξε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο παθητική άμυνα πίσω από τη μπάλα, με το γκολ ωστόσο να μην έρχεται για την "σελέστε" μέχρι το 98' (οκτώ ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων) και ο τέταρτος προημιτελικός να οδηγείται στα πέναλτι όπως έγινε και στο Βραζιλία-Παραγουάη και Κολομβία-Χιλή.

Η σειρά των πέναλτι:

0-0 Ο Γκαλέσε απέκρουσε το πέναλτι του Σουάρες

0-1 Εύστοχος ο Γκερέρο για το Περού

1-1 Εύστοχος ο Καβάνι για την Ουρουγουάη

1-2 Εύστοχος ο Ρουιντίας για το Περού

2-2 Εύστοχος ο Στουάνι για την Ουρουγουάη

2-3 Εύστοχος ο Γιοτούν για το Περού

3-3 Εύστοχος ο Μπεντανκούρ για την Ουρουγουάη

3-4 Εύστοχος ο  Αντβίνκουλα για το Περού

4-4 Εύστοχος ο Τορέιρα για την Ουρουγουάη

4-5 Εύστοχος ο Φλόρες για το Περού

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Γκονσάλες, Χιμένες, Γκοντίν, Κάσερες, Ντε Αρασκαέτα, Βαλβέρδε (90+7' Στουάνι), Μπεντανκούρ, Νάντες (57' Τορέιρα), Καβάνι, Σουάρες

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Άμπραμ, Σαμπράνο, Τράουκο, Τάπια, Καρίγιο (75' Γκονσάλες), Φλόρες, Γιοτούν, Κουέβα (85' Ρουιντίας), Γκερέρο

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News