default-image

Η Αργεντινή απέκλεισε τη Βενεζουέλα (2-0) και την περιμένει η Βραζιλία

Ποδόσφαιρο
Η Αργεντινή απέκλεισε τη Βενεζουέλα (2-0) και την περιμένει η Βραζιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο ντέρμπι ξημερωματα Τετάρτης στα ημιτελικά του Κοπα Αμέρικα...

Η Αργεντινή κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει το αντίπαλο δέος, Βραζιλία (03/07, 03:30). Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι επικράτησε 2-0 της Βενεζουέλας στο Μαρακανά χάρη στα γκολ των Λαουτάρο Μαρτίνες και Χιοβάνι Λο Τσέλσο, παίρνοντας το εισιτήριο για τους "4" της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σέρχιο Αγκουέρο έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Φαρίνιες έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Η "αλμπισελέστε" συνέχισε να πιέζει και τελικά είδε τους κόπους της να δικαιώνονται, καθώς στο 10' ο Λαουτάρο Μαρτίνες με υπέροχο τακουνάκι, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της Βενεζουέλας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιονέλ Μέσι και σουτ του Αγκουέρο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Αργεντινή θέλησε να αιφνιδιάσει τη Βενεζουέλα που είχε μπει με σκοπό να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μαρτίνες, καθώς το σουτ που επιχείρησε στο 49ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι του Φαρίνιες. Η Βενεζουέλα έψαξε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχε σε καλή μέρα τον Ντάργουιν Ματσίς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στους ομίλους. Στο 71', ο Ερνάντεζ έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αρμάνι αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του.

Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, ο Λο Τσέλσο, που είχε περάσει ως αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Φαρίνιες να μπλοκάρει την μπάλα, ύστερα από σουτ του Αγκουέρο, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ραφαέλ Ντουνταμέλ, η Αργεντινή έκλεισε τους χώρους, διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα και πήρε μία σημαντική πρόκριση.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Φαρίνιες, Μάγκο (56' Σοτέλντο), Τσανσέγιορ, Ροσάλες (85' Σέιχας), Ερέρα, Ρινκόν, Μορένο, Ματσίς (72' Μαρτίνεζ), Μουρίγιο, Ερνάντεζ, Ροντόν.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιθ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ακούνια, Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (64' Nτι Μαρία), Αγκουέρο (85' Ντιμπάλα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News