default-image

Σαρώνει στην Ολλανδία o Μιχάλης Σπυριδάκης

Ποδόσφαιρο
Σαρώνει στην Ολλανδία o Μιχάλης Σπυριδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από το Καμηλάρι κάνει υπερήφανη την οικογένειά του και την Μεσαρά

Ένα από τα Ελληνόπουλα που πήραν τα τελευταία χρόνια την απόφαση να αναζητήσουν την ποδοσφαιρική τους τύχη στο εξωτερικό είναι ο Μεσαρίτης Μιχάλης Σπυριδάκης, με καταγωγή από το Καμηλάρι.

Παιδί μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής οικογένειας, διαπρέπει πλέον στην Ολλανδία, όπου σε ηλικία 18 ετών είναι από τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές της Go Ahead Eagles και όλα δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο ποδοσφαιριστής της Κ19 της Go Ahead Eagles έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία Τυμπακίου αλλά το γεγονός ότι η μητέρα του είναι Ολλανδέζα, ενίσχυσε την απόφαση να μετακομίσει στην Ολλανδία. Πρώτος του σταθμός ήταν η FC Ζούτφεν, ενώ σύντομα δέχτηκε πρόταση από την Go Ahead Eagles και αφού ξεχώρισε αρχικά στην Κ17, φέτος πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Κ19.

Παίζοντας σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής (δεξί-αριστερό χαφ και κέντρο),  αγωνίστηκε με την Κ19 σε 20 παιχνίδια σημειώνοντας 5 γκολ και έχοντας 9 ασίστ, όντας ένας από τους καλύτερους και πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, ενώ για εκείνον έχουν ενδιαφερθεί γνωστά clubs της Ολλανδίας, όπως η Βίτεσε.

Πριν λίγες ημέρες η «Νέα Κρήτη» επικοινώνησε με τον Μεσαρίτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος ζει το όνειρό του στην Ολλανδία και απάντησε στις ερωτήσεις μας…

-Επέλεξες σε μικρή ηλικία να φύγεις από την Ελλάδα στο εξωτερικό και να αγωνιστείς στην Ολλανδία. Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου:

«Πιστεύω ότι στην Ολλανδία οι συνθήκες είναι καλύτερες για να αναπτυχθεί ένας νέος ποδοσφαιριστής. Ταυτόχρονα η εκπαίδευση στην Ολλανδία είναι πιο καλή και μέσω της αθλητικής σχολής που πηγαίνω, μου δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσω τα διπλώματα προπονητή».

-Ποια πιστεύεις ότι είναι τα πλεονεκτήματα του να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα της Ολλανδίας απ’ ότι στην Ελλάδα;

«Πιστεύω ότι οι Ακαδημίες στην Ολλανδία είναι πιο καλές, παρακολουθούν τους ποδοσφαιριστές σε διάφορα πλαίσια και υπάρχει εστίαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη προσωπικά».

-Έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή να επιστρέψεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι πιο πολύ με το ολλανδικό ποδόσφαιρο αλλά για το μέλλον αφήνω όλες τις πόρτες ανοιχτές».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι για το μέλλον είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή στην Ολλανδία ή στην Ελλάδα, αλλιώς θέλω να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ως προπονητής».

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης αποτελεί αστέρι του μέλλοντος στο ολλανδικό ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται σύντομα να τον δούμε και σε μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και έχει όλα τα φόντα να τιμήσει και την Ελλάδα φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News