default-image

Copa America: Όλα γίνονται, ακόμα και να το πάρει... η Αργεντινή!

Απόψεις
Copa America: Όλα γίνονται, ακόμα και να το πάρει... η Αργεντινή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγάλη διοργάνωση της Νότιας Αμερικής που γίνεται στη Βραζιλία με τα δικά μου μάτια...

 Είναι αλήθεια πως έχω μάθει από μικρός να κοιμάμαι πολύ αργά τη νύχτα. Αυτό έχει και θετικά και αρνητικά (περισσότερα τα αρνητικά). Στα θετικά συγκαταλέγονται οι περιπτώσεις που ένα ξενύχτι κρίνεται επιβεβλημένο αλλά και-στον κόσμο του αθλητισμού-οι αναμετρήσεις που γίνονται σε χώρες με μεγάλη διαφορά ώρας.

Αυτές τις ημέρες στη Βραζιλία λοιπόν γίνεται το «Κόπα Αμέρικα» και έχω την τύχη να παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια. Έστω και αν πολλά από αυτά αρχίζουν στις 03.30 και ολοκληρώνονται με… το φως της ημέρας στην καλοκαιρινή Ελλάδα, δηλαδή στις 05.20. Έχοντας δει λοιπόν όλα τα ματς μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι δεν έχω εντυπωσιαστεί, ότι σίγουρα η διοργάνωση δεν έχει την αίγλη ενός Euro, αλλά έχει και μια διαφορά. Είναι πολύ πιο απρόβλεπτη με πολλές εκπλήξεις αλλά και διαφορές από παιχνίδι σε παιχνίδι για τις περισσότερες ομάδες. Ακόμα και η οικοδέσποινα Βραζιλία (παίζει σε λίγη ώρα με το Περού) αλλάζει και δεν έχει σταθερότητα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ακόμα και… από ημίχρονο σε ημίχρονο! Η μόνη ομάδα που μέχρι τώρα είναι σταθερά…αρνητική, είναι η Αργεντινή του Μέσι που δείχνει να θέλει αλλά να μη μπορεί…να την πάρει από το χεράκι και να τη βοηθήσει…να τσουλήσει! Το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική ήταν και παραμένει διαφορετικό. Περισσότερη τεχνική αλλά και δύναμη, πιο σκληρό αλλά και πιο άναρχο. Με λιγότερη αγωνιστική οξυδέρκεια μπορώ να προσθέσω. Οι κορυφαίες εθνικές ομάδες που έχουν πάει στη Βραζιλία αποτελούνται από ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία τους παίζουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Προφανώς αυτοί δείχνουν (και είναι) πιο καταπονημένοι από αυτούς που παίζουν στη Νότια Αμερική, το Μεξικό ή τις ΗΠΑ. Παρατηρώ όμως και κάτι άλλο: Ακόμα και αυτοί που είναι χρόνια στην Ευρώπη, παίζοντας στο Copa America βγάζουν στοιχεία παικτών που δεν έφυγαν ποτέ από τη δυτική όχθη του Ατλαντικού. Όσο για την ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο; Σαφώς φαβορί και λόγω έδρας η Βραζιλία αλλά και η Κολομβία από κοντά!

Μια Κολομβία που έχω την αίσθηση ότι αδίκησε τον εαυτό της στο τελευταίο Μουντιάλ και που δείχνει στην τρέχουσα διοργάνωση ικανή για όλα! Επειδή όμως όπως προαναφέραμε οι εκπλήξεις γίνονται πιο εύκολα στη διοργάνωση αυτή, ας κρατήσουμε και μια πισινή. Όλα γίνονται, ακόμα και να το πάρει στο τέλος… η Αργεντινή! Όσο για τους Ιάπωνες και τους παίκτες του Κατάρ, ε, φαντάζομαι πως θα έχουν να το λένε πως έπαιξαν σε Copa America...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News