default-image

Iσπανία- Πορτoγαλία με κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

Ποδόσφαιρο
Iσπανία- Πορτoγαλία με κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διοργάνωση θα διεκδικήσουν από κοινού και οι Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία…

Oι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Ισπανίας και Πορτογαλίας ανακοίνωσαν την κοινή υποψηφιότητά τους για τη διεκδίκηση διοργάνωσης της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2030.

Οι δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου είχαν καταθέσει υποψηφιότητα και για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η οποία τελικά ανατέθηκε στη Ρωσία. Εκτός του σχήματος διεκδίκησης τελικά έμεινε το Μαρόκο, καθώς ύστερα από πιέσεις των UEFA και FIFA κρίθηκε ασύμφορο να κατατεθεί φάκελος από χώρες διαφορετικής ηπείρου (παρά το γεγονός ότι γεωγραφικά είναι κοντά).

Υπενθυμίζεται ότι μνημόνιο συνεργασίας για φάκελο με σκοπό την κατάθεση υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 (όπως και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2028) υπέγραψαν τον Απρίλιο οι Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία.

Ενδιαφέρον (όχι επίσημα) για κοινή υποψηφιότητα έχουν εκδηλώσει οι Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη (η Βολιβία είναι πρόθυμη να συνδράμει). Η διοργάνωση του 2022 έχει ανατεθεί στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου), ενώ του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News