default-image

Ιταλία: Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αταλάντα και Ίντερ

Ποδόσφαιρο
Ιταλία: Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αταλάντα και Ίντερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζένοα εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Έμπολι από την Ίντερ και με τον βαθμό που... τσίμπησε στην έδρα της Φιορεντίνα (0-0) κατάφερε να σωθεί...

Η τρομερή Αταλάντα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Σασουόλο και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν, τερματίζοντας μάλιστα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος!

Ο Μπεράρντι, πάντως, είχε... παγώσει τους παίκτες της Αταλάντα στο 19ο λεπτό αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι δεν αγχώθηκαν. Πριν βγει το ημίχρονο έφεραν το σκορ στα ίσα με τον Ζαπάτα, ενώ στην ανάπαυλα ο σκόρερ της Σασουόλο αποβλήθηκε μετά από μια... εκτεταμένη κοκορομαχία με τους αντιπάλους του. Ο Γκόμες με... τσιμπητό πλασέ στο 53’ έγραψε την ανατροπή για την Αταλάντα και έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο, με τον Πάσαλιτς στο 65’ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του που θα παίξει για πρώτη φορά στο Champions League.

Την τέταρτη θέση, η οποία δίνει, επίσης, το εισιτήριο για τα «αστέρια» πήρε η Ίντερ, η οποία κατάφερε να λυγίσει έστω με το... ζόρι την Έμπολι με 2-1, με την Έμπολι να υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία. Μετά από ένα ημίχρονο στο οποίο οι «νερατζούρι» σφυροκόπησαν τους αντιπάλους τους με 21 τελικές, κατάφεραν να βρουν το γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Κεϊτά Μπαλντέ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στην ανάπαυλα. Στις κερκίδες του «Μεάτσα» είχε στηθεί πάρτι, ο Ικάρντι είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς. Όμως στο 60ο λεπτό νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Ντραγκόφσκι.

Και ένα τέταρτο αργότερα ο Τραορέ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ασίστ του Ουτσάν αλλά και το γεγονός πως ήταν εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή της Ίντερ, σκόραρε σε κενή εστία και μοίρασε... εγκεφαλικά στους οπαδούς των «νερατζούρι». Οι ψυχές, όμως, όλων στο Μιλάνο επανήλθαν στις θέσεις τους καθώς ο Ναϊνγκολάν πήρε στο 81ο λεπτό το ριμπάουντ από το σουτ του Πολιτάνο στο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι αυτοκτονικές τάσεις, πάντως, που δειχνει η Ίντερ λίγο έλειψε να εμφανιστούν ξανά στο 90ο λεπτό με τον Ντ’Αμπρόζιο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ομάδας του, με την τύχη να είναι με το μέρος του ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χαντάνοβιτς δεν επέτρεψε στον Καπούτο να σκοράρει σε τετ-α-τετ! Κάπως έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, με την Ίντερ να πηγαίνει στο Ch. League και την Έμπολι στην δεύτερη κατηγορία.

Η Ρόμα συνόδεψε το «αντίο» του Ντε Ρόσι με μία επικράτηση με 2-1 κόντρα στην Πάρμα, ωστόσο με βάσει τα άλλα αποτελέσματα θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Εuropa League, ενώ στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης θα συμμετάσχει του χρόνου η Μίλαν που πέρασε με το... ζόρι από την έδρα της Σπαλ (2-3) αλλά δεν τις «έκατσαν» τα άλλα αποτελέσματα.

Τα παιχνίδια της 38ης αγωνιστικής

Σάββατο (25/05)

Φροζινόνε-Κιέβο 0-0

Μπολόνια-Νάπολι 3-2

(43, 88' Σανταντέρ, 45' Τζεμαϊλί-57' Γκουλάμ, 77' Μέρτενς)

Κυριακή 26 Μαΐου

Τορίνο-Λάτσιο 3-1

(51' Φάλκε, 53' Λούκιτς, 80' Ντε Σιλβέστρι / 66' Ιμόμπιλε)

Σαμπντόρια-Γιουβέντους 2-0

(84' Ντεφρέλ, 90+1' Καπράρι)

Ρόμα-Πάρμα 2-1

(35’ Πελεγκρίνι, 89’ Περότι / 86’ Ζερβινιό)

Ίντερ-Έμπολι 2-1

(51’ Μπαλντέ, 81’ Ναϊνγκολάν / 76’ Τραορέ)

Φιορεντίνα-Τζένοα 0-0

Σπαλ-Μίλαν 2-3

(28’ Βικάρι, 53’ Φάρες / 18’ Τσαλχάνογλου, 23’ Κεσί, 66’ πέν. Κεσί)

Αταλάντα-Σασσουόλο 3-1

(35’ Ζαπάτα, 53’ Γκόμες, 65’ Πάσαλιτς / 19’ Μπεράρντι)

Κάλιαρι-Ουντινέζε 1-2

(17’ Παβολέτι / 59’ Χάλφρεσον, 69’ Ντε Μάιο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News