default-image

Οι κύριοι «Απαραίτητοι» και το χρήμα που ρέει…

Απόψεις
Οι κύριοι «Απαραίτητοι» και το χρήμα που ρέει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Πολύ ενδιαφέρουσα λίστα από το ESPN που επιλέγει τους παίκτες που  οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του κόσμου δεν θα μπορούσαν... να ζήσουν χωρίς αυτούς! Από τον Μέσι στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ!

Φανταστείτε τις ομάδες χωρίς τους αστέρες τους και τη βαρύτητα του αντίκτυπου του σε μια μεταγραφική μετακίνηση:

Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι;

Μάντσεστερ Σίτι χωρίς Φερναντίνιο

Λίβερπουλ χωρίς Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς Πολ Πογκμπά

Γιουβέντους χωρίς Ζοάο Κανσέλο

Μπάγερν χωρίς Τιάγκο

Ρεάλ χωρίς Καζεμίρο

Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς Κίλιαν Μπαμπέ

Τσέλσι χωρίς Εντέν Χαζάρντ

Ατλέτικο Μαδρίτης χωρίς Γιαν Ομπλάκ

Τότεναμ χωρίς Κριστιάν Έρικσεν

Άρσεναλ χωρίς Ααρόν Ράμσει…

Μπορείτε να δείτε όλη την παρουσίαση του αφιερώματος ΕΔΩ.

Η Λίβερπουλ παρότι δεν κατέκτησε τον τίτλο στην στην Premier League, κέρδισε 1,44 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από όσα η  πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Τα κλαμπ της Premier League έκαναν ρεκόρ 2,174 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που δαπανήθηκαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Ο Guardian δημοσίευσε στοιχεία από τους πρόσφατα δημοσιευμένους ετήσιους ισολογισμούς και διαπίστωσε ότι οι λέσχες της Premier League έλαβαν συνολικά επτά δισεκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ 2016 και 2019.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο λίρες σε 10 χρόνια, έχει βάλει στα ταμεία του καθένας από τους κορυφαίους συλλόγους της αγγλικής Premier League, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από το 2009/10 μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η Premier Lerague κατέβαλε συνολικά 5,6 δισεκατομμύρια λίρες σε Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι,  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ κατά τη διάρκεια αυτών των σεζόν.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης είναι η Μάντσεστερ Σίτι, με 963,3 εκατομμύρια λίρες, ακολουθούμενη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (950,3 εκατομμύρια) και την Τσέλσι (938,9 εκατομμύρια). Έπονται Λίβερπουλ (937,7), Αρσεναλ (935,5) και Τότεναμ (924,6).

Ο μέσος όρος, σε ετήσια βάση, που προκύπτει, είναι πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News